Interior oficialitza que queda desert el concurs per a la designació d’un comissari

El pobre bagatge a nivell de la llengua francesa de tots els candidats admesos al procés (dues dones i un home) obliga a tancar la selecció sense cap escollit

Un vehicle policial pel centre d'Andorra la Vella.
Un vehicle policial pel centre d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

El ministeri d’Interior ha oficialitzat aquest divendres allò que l’Altaveu ja va apuntar: el concurs per a l’elecció d’un comissari o comissària de policia ha quedat desert. Cap dels tres aspirants formalment admesos al procés ha acabat de superar tot el procediment. I la selecció s’ha hagut de tancar sense escollit. Una de les deficiències que més ha penalitzat els candidats hauria estat el seu nivell de llengua francesa.

El procés es va posar en marxa durant el mes de maig i finalment es van presentar cinc candidats, quatre dones i un home, justament, l’únic que ja formava part del cos de policia com a agent i en disposar de la titulació acadèmica requerida (màster en Dret o equivalent) va decidir concórrer al procés. Dues de les aspirants van quedar fora abans que s’iniciessin les proves pròpiament dites atès que alguns dels requisits burocràtics presentaven deficiències no resolubles en el termini escaient.

Façana del despatx central de la policia pel carrer Ciutat de Sabadell.

Relacionat

El concurs per trobar un nou comissari de policia va camí de quedar desert

Els altres tres aspirants han anat caient durant el procés, essent una secretària judicial de fiscalia la que ha arribat més lluny. Així les coses, en principi ara ja no hi ha intenció de convocar cap més concurs per a la provisió d’una plaça de comissari fins a l’any que ve, quan almenys un dels actuals directors adjunts ja haurà causat baixa perquè haurà arribat, de fet ho farà en relativament poc temps, a l’edat de jubilació.

Comentaris (4)

Trending