El concurs per trobar un nou comissari de policia va camí de quedar desert

Només una candidata dels cinc aspirants que hi havia a l’inici del procés continua ‘viva’ en el tram final d’una selecció que estaria constatant mancances importants en alguns dels requisits que es demanen

Façana del despatx central de la policia pel carrer Ciutat de Sabadell.
Façana del despatx central de la policia pel carrer Ciutat de Sabadell. Toni Solanelles

La necessitat de proveir un nou comissari per al cos de policia està a punt de quedar només en un intent. El procés de selecció encara la recta final amb només una aspirant dels cinc que hi havia a l’inici del concurs. En tot cas, doncs, i com era de preveure perquè dels cinc candidats quatre eren dones, si finalment hi hagués un resultat positiu, es designaria comissària. No obstant, fonts del ministeri d’Interior han reconegut que és probable que s’hagi de declarar desert el procediment.

L’única candidata que continua ‘viva’ en el procés és una secretària judicial de fiscalia. Caldrà veure com afronta les darreres proves que queden. Però les fonts ministerials consultades han reconegut que en alguns dels aspectes o requisits que es valoren, com coneixements idiomàtics, s’estan detectant mancances o deficiències importants. En tot cas, dues de les primeres aspirants van quedar fora de joc molt a l’inici perquè alguna de la documentació requerida vinculada a la formació acadèmica no va poder ser acreditada degudament.

El fet d’urgir la presència d’un nou comissari o comissària no ha estat renyit amb el fet que s’està duent un procés extremadament exigent. Com no pot ser d’una altra manera, es tracta de la cobertura d’una plaça d’alt comandament. Dels cinc aspirants, només el candidat masculí ja formava part del cos de policia. Hores d’ara, i amb grau de comissari (major en els dos casos), només hi ha dos funcionaris en actiu. Un tercer està afectat en comissió de serveis a la UIFAnd i un quart, comissari ras en aquest cas, gaudeix d’una excedència professional per dedicar-se a l’advocacia privada.

No només es tracta de cobrir vacants, sinó també es considera necessari dotar de comandaments el cos per poder garantir molt millor els torns de guàrdies, que actualment coixegen i no sempre disposen de l’alta qualificació a nivell de grau o funció que seria desitjable. Actualment, cap dels components de la cúpula (els quatre directors) no té el grau de comissari. De fet, tres d'ells queden just per sota (inspector) i un quart és sergent major.

Comentaris (8)

Trending