Interior s’ha de fer càrrec d’elaborar la carrera professional dels cossos uniformats

Funció Pública ha dissenyat ara per ara un esborrany del que hauria de ser el ‘futur’ per als funcionaris de l’administració general

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, durant el seu discurs en motiu de la festa patronal dels bombers.
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, durant el seu discurs en motiu de la festa patronal dels bombers. Toni Solanelles

Funció Pública no elaborarà el projecte de carrera professional dels cossos uniformats que depenen del ministeri d’Interior perquè no li pertoca. La normativa estableix que sigui l’esmentat departament, actualment comandat per Josep Maria Rossell, qui dissenyi el futur laboral, la planificació professional, dels funcionaris de bombers, de policia i d’Institucions Penitenciàries. I, ara per ara, aquesta feina no està feta. O no ha transcendit almenys.

Això explica, asseguren les fonts, que en la reunió mantinguda fa unes setmanes amb la titular de Funció Pública, Trini Marín, només s’anunciés l’esborrany per als funcionaris de l’administració general. Aquesta sí que depèn totalment del ministeri que lidera l’excònsol escaldenca, que també haurà de treballar conjuntament amb Finances el pla de futur per als duaners. Marín va exposar a grans trets el projecte de llei de modificació de la Funció Pública.

Un reunió sindical amb Funció Pública.

Relacionat

Sorpresa entre els cossos uniformats perquè Funció Pública no els ha previst carrera professional

El fet que Marín no parlés en cap moment dels cossos especials, dels uniformats, va agafar inicialment a contrapeu els sindicats que representen el personal d’aquests col·lectius. La voluntat inicial de les organitzacions que representen els uniformats era reunir-se amb Marín per analitzar la situació. Però segurament hauran de tractar la qüestió ben directament amb Rossell.

Comentaris

Trending