Interior confirma el fracàs en la recerca d’agents penitenciaris

De les vuit places que es fan oferir, només se’n pot adjudicar una perquè la carcellera en període de formació a partir de primers de juny és l’única que ha superat el període de selecció

Una imatge del centre penitenciari a la Comella.
Una imatge del centre penitenciari a la Comella. Toni Solanelles

El ministeri d’Interior només ha pogut adjudicar una de les vuit places d’agent penitenciari que havia tret a concurs. El departament que lidera Ester Molné ha confirmat d’aquesta manera el fiasco avançat per l’Altaveu. De tots els aspirants a les places, només una candidata ha superat el procés de selecció. I això que segons les fonts consultades els exàmens, almenys els de caràcter de coneixement general, no eren res de l’altre món.

Però no hi ha hagut manera. Entre pocs candidats i aspirants de baix nivell, sols s’ha pogut adjudicar una plaça d’agent penitenciari en període de formació. L’aspirant que ha superat les proves s’incorporarà a principis de juny per dur a terme una formació de sis mesos. Caldrà veure si finalment s’atorga una segona de les vuit vacants licitades a un aspirant que va quedar en reserva en l’anterior procés de selecció.

Accés al centre penitenciari.

Relacionat

L’última convocatòria per proveir el centre penitenciari de vigilants resulta ser un fiasco

Però aquest darrer ha resultat un veritable fracàs. Diverses fonts han confirmat el baix nivell dels aspirants, alhora que han ressaltat, en aquesta ocasió fonts sindicals, que la feina en els cossos especials és cada vegada menys atractiva perquè els salaris haurien quedat obsolets. Això explicaria, almenys en part, el poc interès que generen aquestes places.

Una imatge del centre penitenciari.

Relacionat

Mateix examen, mateix desastre

Vistes les moltes vacants que encara queden per adjudicar, no se sap hores d’ara com pensa procedir el ministeri d’Interior. I en la comunicació oficial tramesa aquest dijous per informar de l’adjudicació esmentada de la plaça tampoc no s’aclareix aquesta circumstància. Sols es manté que amb el nou lloc de treball adjudicat es va cobrint “progressivament” les necessitats del cos penitenciari.

Comentaris (2)

Trending