Mateix examen, mateix desastre

Alguns dels aspirants a una de les places de vigilant penitenciari que es van posar a concurs han arribat a queixar-se perquè la darrera prova va ser la mateixa que la de l’anterior edicte “i ja no s’havien estudiat aquella part del temari”

Al tomb del centre penitenciari, els funcionaris actuals i alguns responsables del ministeri estan esparverats pel nivell de coneixements que presenten els aspirants als concursos públics. Sindicats com l’SPA donen la culpa, en part, a les paupèrrimes condicions que s’ofereixen al fet que com més va, menys candidats hi hagi i de més baix nivell siguin. Però el cert és que alguns dels elements de la darrera convocatòria d’agents penitenciaris són de riure per no plorar.

En efecte, l’examen que es va posar sobre la taula dels candidats en aquesta ocasió era idèntic, el mateix, que la prova que van afrontar els candidats que van concórrer a l’anterior edicte. Aquell no va ser res de l’altre món. Però aquest ha estat un autèntic desastre. Només una de les persones que es van presentar ha superat l’examen. I en total, de les vuit places en joc, només n’hi ha dues en joc.

En concret, una procedeix de les proves fetes en aquest concurs i l’altre lloc cobert té com a fonament un aspirant en reserva que va quedar de l’anterior edicte. Llavors va aprovar l’examen però no hi havia prou places pel total d’aspirants que van superar les proves. Per tant, van accedir els que tenien millor nota. Aquest problema no hi ha estat ara i la situació ha fet esclatar tant els funcionaris actuals com, més encara, els representants sindicals, que fa temps que reclamen una millora de les condicions que s’ofereixen.

Accés al centre penitenciari.

Relacionat

L’última convocatòria per proveir el centre penitenciari de vigilants resulta ser un fiasco

Més enllà d’aquestes queixes, també hi ha almenys les d’un aspirant, que no hauria acabat formalitzant de manera oficial perquè voldria tornar a concórrer en una eventual nova convocatòria, que ha lamentat, d’una banda, que l’examen fos el mateix que en l’edicte anterior i, de l’altra, i en aquest segon cas les fonts han coincidit en afirmar que hi ha un element de certa gravetat, que s’hagin filtrat algunes de les respostes errònies que va donar en la darrera prova.

En efecte, l’aspirant en qüestió s’ha presentat en les dues darreres convocatòries. En l’anterior va suspendre. Ara també. I la queixa ve donada pel fet que el candidat en qüestió ja no hauria estudiat aquelles parts del temari que van aparèixer en la prova anterior pensant que no tornarien a aparèixer en l’examen d’ara. Error. Com error i greu seria, per exemple, que una de les preguntes que va fallar aquest cop és la que li demanava qui eren els Coprínceps d’Andorra. “Aquest és el nivell”, conclouen les fonts resignades. Mateix examen, mateix desastre. I quin desastre!

Comentaris (7)

Trending