Govern ‘ordena’ suprimir les cues a Prat de la Creu (encara que sigui superant l’aforament dins)

Els responsables de Funció Pública amplien els espais d’acollida d’usuaris dins la planta baixa de l’edifici administratiu contra les instruccions inicialment donades per la pròpia administratiu

Gent fent cua davant l'edifici de Govern.
Gent fent cua davant l'edifici de Govern. Gabriel Pérez

La imatge de llargues cues davant de l’edifici administratiu de Prat de la Creu s’han acabat. Almenys aquesta és la pretensió de Govern, que a través dels departaments corresponents que regeixen la Funció Pública han donat les instruccions necessàries per evitar que hi hagi persones esperant a l’exterior de l’edifici. La mesura, ja aplicada els darrers dies, ha suposat superar l’aforament màxim establert per la pròpia administració.

De fet, en alguns casos, administrats, usuaris, han fet notar el seu malestar pel fet que hi ha hagut moments on desenes de persones s’han amuntegat dins de la planta baixa de Govern. Inicialment es va establir que a l’interior de l’edifici sols hi podria haver una desena d’usuaris assegurats i una desena més dempeus. Hi ha hagut moment els darrers dies que aquesta xifra s’ha multiplicat pràcticament per quatre.

S’han habilitat espais on normalment no hi ha usuaris, ciutadans esperant per poder ser atesos a Tràmits. Així, s’ha habilitat l’espai que queda a tocar de la porta laterals destinada a autoritats o el que és el mateix, la zona que queda entre els ascensors, l’accés a la cafeteria i el taulell dels manadors. Fins i tot s’hi hauria posat una pantalla perquè els administrats puguin estar al cas de l’evolució dels torns.

Diferents veus han demanat que s’incrementi el nombre de funcionaris que atenen a Tràmits o que s’imposi com a obligatòria la cita prèvia com ho havia estat durant el confinament. Malgrat que aquesta té preferència, ara per ara els responsables ministerials no volen tornar a convertir en obligatòria aquesta fórmula i, per tant, es continuen atenent persones que acudeixen a l’edifici sense haver-ho previst amb antelació.

Comentaris (7)

Trending