Govern ha declinat obrir cap mesura cautelar a l’ex-director d’Estadística

Des del moment que el cas es trasllada a fiscalia, l’expedient administratiu obert al funcionari ha quedat en suspens fins que hi hagi una decisió judicial ferma

Joan Soler en un acte a la sala de premsa de Govern.
Joan Soler en un acte a la sala de premsa de Govern. ARXIU / SFGA

El fet que l’ex-director d’Estadística ja no formi part del departament, el Govern ha declinat obrir mesures cautelars contra el funcionari. Però l’expedient administratiu està obert encara que ara mateix en suspens atès que el consell de ministres va acabar avalant el trasllat del cas a la fiscalia. Ara, fins que no hi hagi una decisió judicial ferma, el procés administratiu no es reactivarà.

Segons les fonts consultades, coneixedores del cas, l’expedient administratiu -que encara que no hi hagi falta penal pot acabar comportant en el més greu dels casos la separació de la Funció Pública del treballador en qüestió- es va obrir després que el gabinet jurídic determinés que hi havia possibles indicis d’infraccions penals. Les mateixes fonts han assegurat que per enviar l’afer al ministeri públic calia obrir l’esmentat expedient i que l’instructor del mateix també hi veiés indicis. Aquest pas ja es va donar, segons les consultes fetes per l’Altaveu.

Corroborats els indicis d’infracció penal per dues parts distintes, l’instructor de l’expedient, que va ser el segon ‘organisme’ en advertir possibles irregularitats punibles en l’àmbit penal, va posar formalment el cas en coneixement del Govern perquè valorés -com es recomanava- comunicar els fets a la fiscalia. Aquest pas s’ha produït aquesta setmana tal i com ja ha anat avançant l’Altaveu.

Dependències de la fiscalia general a la Seu de la Justícia.

Relacionat

El ‘cas Estadística’ arriba a la fiscalia

De fet, divendres hi va haver una reunió del secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Marc Galabert, en tan què màxim responsable del departament afectat en funcions, i de la secretària d’Estat de Funció Pública, Lara Vilamala, amb tot el personal d’Estadística. Se’ls va informar de les decisions preses i de la ruta jurídica a seguir i se’ls va oferir tot el suport, de tota mena, per tal de recosir les ferides que hi hagi pogut haver en el departament.

Ara l’afer està al ministeri públic i serà aquest organisme el que determinarà les accions que cregui oportunes realitzar previ pas, si escau, del cas a la Batllia perquè continuï fent les indagacions que cregui oportunes si des de fiscalia es confirmen els indicis de delicte. En tot cas, l’expedient administratiu queda en suspens fins que hi hagi resolució judicial ferma. I donat que Joan Soler, el funcionari implicat, no forma part del departament, no ha calgut adoptar cap mesura cautelar com podria haver estat apartar-lo temporalment del servei.

Comentaris (3)

Trending