Govern estudia un canvi legislatiu per aplicar prejubilacions al cos general

La ministra de Funció Pública i Simplificació de l'Administració, Judith Pallarés reconeix a la comissió legislativa que hi haurà treballadors que no s'adaptaran als canvis de l'Administració

Comentaris

La ministra Judith Pallarés abans de la compareixença.
La ministra Judith Pallarés abans de la compareixença. Liberals d'Andorra

La ministra de Funció Pública i Simplificació de l'Administració, Judith Pallarés ha reconegut que el Govern estudia efectuar un canvi legislatiu per tal que es puguin aplicar les prejubilacions al funcionariat del cos general.​. Pallarés ha comparegut aquest dilluns a la comissió legislativa de Justícia, Interior i Afers Institucionals.

 

Ha indicat que hi haurà treballadors que no s'adaptaran als canvis i, per tant, una solució seran les prejubilacions. "Ja ho hem fet saber als sindicats". Ha destacat que l'esborrany dels canvis legislatius a la llei de la Funció Pública, unes modificacions imposades pel Tribunal Constitucional (TC), podria ser compartit amb els grups parlamentaris abans que acabi l'any, de tal manera que el text podria entrar a tràmit parlamentari a principis del 2021.  Amb els nous processos de transformació digital amb què treballa l'executiu, " hi haurà treballadors que no s'adaptaran, que normalment són aquells que tenen major edat".

La ministra ha explicat que digitalitzar ens permet accedir des de casa a fer les gestions, reduint els desplaçaments i elimina part del paper. "Però digitalitzar sense fer una anàlisi de tot el tot el procediment no significa simpificat la digitalitzacio". Això justifica, segons Pallarés, la creació de l'oficina de processos per una fer una anàlisi funcional dels procediments externs o intern o definir-ne de nous.

El nou model suposa un canvi de perspectiva en el plantejament de la carrera professional i de l'avaluació de l'acompliment amb l'elaboració d'un nou catàleg de competències amb la integració de les digitals, i d'un catàleg de formació vinculat a la carrera professional i a la capacitació dels llocs de treball i de les noves funcions.

Els plans de formació serviran també per la mobilitat dels treballadors entre els departaments i es concretaran durant l'any vinent. Es crearà un portal de l'empleat amb el seguiment de la carrera, la nòmina, la formació, els edictes o la informació sindical. L'ojectiu és tenir una comunicació dinàmica entre els treballadors i Funció Pública..Altres aplicacions que es posaran en marxa són la denúncia telemàtica, la borsa de treball, la història social, lo a gestió de l'Oficina de Marques i Patents (OMPA).

La transformació digital de l'Administració és un procés de llarg termini com ha dit la ministra. "Hi ha una aposta tecnològica molt important per als pròxims dos anys. Gran part d'aquesta transformació s'haurà efectuat a nivell tècnic". En l'apartat de preguntes ha afirmat que la digitalització provocarà canvis en els edictes perquè es prioritzaran altres competències. "Això provocarà un canvi generacional important a l'Administració".

Comentaris (8)

Trending