Govern “escoltarà els sindicats” sobre els nivells i deixa entreveure que farà marxa enrere si cal

Marquina continua insistint que no s’ha compartit amb els representants dels treballadors la informació referent a la revisió de les graelles perquè “no es un aspecte absolutament necessari”

Cesar Marquina durant la compareixença.
Cesar Marquina durant la compareixença. Toni Solanelles

El Govern “escoltarà els representants dels sindicats i evidentment si hi ha hagut una mala interpretació de la llei, com que la voluntat és complir la llei, caldrà veure quines accions s’han de desprendre”. L’executiu escoltarà els sindicats en relació amb la revisió dels nivells professionals de l’administració pública. I, segons que ha insinuat el ministre de Finances i portaveu del Govern, Cesar Marquina, hi ha una certa disposició a fer marxa enrere.

Marquina ha “reforçat”, ha dit, el missatge llançat aquest dimarts per la titular d’Administracions Públiques, Trini Marín, en relació amb la mala maror dels treballadors públics per una mena de revisió encoberta que just ara s’està comunicant, i que suposa reclassificacions laborals per bona part del personal. Per cert, aquells que hagin de tenir un increment de sou, el veuran reflectit, en principi, en la nòmina de juny. “A nivell temporal fins al juny no s’ha proposat mai d’aplicar-lo. Arribat al juny, un cop estigui tot més perfilat, s’enviarà de manera més personalitzada la situació” de cada treballador públic.

Marín es reunirà en principi durant la jornada de dilluns vinent amb representants sindicals per analitzar tota la polèmica existent arran de la revisió de les graelles. Serà en aquell moment quan s’analitzi la situació, perquè el Govern continua convençut que la informació respecte de la revisió “no s’ha compartit perquè no era un aspecte absolutament necessari”. Marquina ha explicat que el comitè d’organització i gestió hi ha de ser i els sindicalistes hi han de prendre part. Però per la qüestió en concret no faria falta.

Cesar Marquina, més enllà de la polèmica, ha defensat la revisió dels nivells professionals, de les graelles salaris. “La proposta de requalificació de llocs de treballs és positiva, té un vessant optimista. És un benefici entre cometes”, ha dit el portaveu governamental indicant que “és positiu” el fet poder tenir els llocs de feina “definits o redefinits amb més precisió” perquè hi ha personal que ara per ara tenen “atribucions que estan per sobre” del que els reconeix el catàleg actual de llocs de treballs.

Comentaris (6)

Trending