Funcionaris del cos general es consideren menystinguts en relació amb els d’educació

Creuen que han estat discriminats en l'edat i les condicions de jubilació en la Llei de Funció Pública que va aprovar el Consell General

Comentaris

Façana de l'edifici del Govern.
Façana de l'edifici del Govern. ARXIU

Creix el malestar entre els funcionaris del cos general a l’espera que es publiqui al BOPA la Llei de Funció Pública. Es consideren menystinguts en relació als altres cossos de l’administració i en especial amb als d’educació en l’àmbit de la jubilació voluntària, a la qual també es volen acollir els docents del sistema confesional.

Els docents del cos d'educació es podran jubilar als 60 anys,tots els que en formen part actualment i els que es podran incorporar en un futur, mentre que pels del cos general serà als 62 si l’edat fixada és als 67, i limitat als que van entrar abans de l’1 de juny de 2015.

Tot i que son sabedors de la important tasca del Sindicat del Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) en les reunions per treballar la proposta de modificació de la Llei -i lamentablement infructuosa- creuen que els representants sindicals haurien d’haver estat presents durant la sessió del Consell General on es va aprovar la Llei de Funció Pública, a banda de considerar que van ser molt poc reactius desprès davant de tot el que es va dir en algunes de les intervencions dels consellers de la majoria.

Lamenten també que cap dels punts que va proposar el Sipaag per incloure a la Llei s’hagi tingut en compte,  i que en l’apartat del text legislatiu de la cobertura de places s’hagi prioritzat  la reubicació al retorn d’una excedència. Consideren que costa molt tornar a l’administració. Així mateix, tenen poques expectatives en la modificació de la Llei del pla de pensions en relació a la jubilació voluntària vistos els greuges comparatius entre persones que treballen al servei públic.

També recorden que en les condicions de jubilació voluntària i obligatòria dels cossos especials tot i siguin condicions molt més favorables no hi hagut ni discussió ni necessitat d’estudis d’impacte econòmic.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending