Funció Pública va revisar els llocs de treball dels funcionaris sense justificar els canvis

El propi Govern reconeix que el ministeri que liderava i lidera encara Trini Marín, especialment entre el personal administratiu de la policia, no va motivar perquè un treballador saltava de nivell i altres no i tampoc va especificar com podien recórrer contra la decisió

Edifici administratiu de Govern a Prat de la Creu.
Edifici administratiu de Govern a Prat de la Creu. Toni Solanelles

Un desastre. El Govern mateix reconeix que el ministeri de Funció Pública no ha justificat degudament perquè un funcionari puja de nivell -laboral i salarial- i un altre, aparentment fent la mateixa funció, no ha assolit el mateix reconeixement. El departament que liderava abans de les eleccions generals i que continua encapçalant encara Trini Marín s’haurà d’esforçar més i molt millor a motivar els canvis que s’han promogut a partir d’una revisió de llocs de treball basada en un estudi de PricewaterhouseCoopers (PwC).

Dita revisió, que va transcendir que s’estava fent al tomb de la convocatòria electoral, ja va néixer amb molt mal peu. Entre moltes queixes dels treballadors públics i dels seus representants sindicals. El SIPAAG va exigir poder consultar l’estudi abans que es prengués cap decisió. I no pocs funcionaris no van entendre com era que es decidia una valorització de llocs de treball sense solta ni volta. I, justament, aquesta decisió sense cap ni peus l’acaba admetent el propi Govern.

Una imatge de l'edifici de Govern.

Relacionat

L’allau de consultes evidencia el desastre de la revisió de les graelles salarials a l’administració

Les darreres setmanes, segons que ha pogut saber ara l’Altaveu, l’executiu ha anat dictant resolucions davant les reclamacions que van fer alguns dels funcionaris que entenien que la revisió esmentada era discriminatòria. Per exemple, en el cas dels funcionaris administratius assignats al cos de policia. N’hi ha haver alguns que van quedar al mateix lloc, com abans de la revisió, d’altres que van saltar un nivell -amb el que suposa això d’impacte salarial, per exemple- i també n’hi va haver que van pujar, de cop, fins a tres graus.

A la policia, de fet, hi va haver, fins i tot, qui va deixar de denominar-se -el lloc de treball, s’entén- administratiu per passar a ser personal de suport a la policia. Amb el conseqüent increment de categoria laboral que això implicava. Van ser diversos els funcionaris, en aquest cas concret al departament de policia, que era el més clamorós, però també en d’altres, en què hi va ha ver funcionaris que van clamar al cel pel que consideraven “un error o una injustícia” pel diferent tracte rebut. I sense que hi hagués, en les comunicacions lliurades per Funció Pública, cap mena de justificació del perquè de quedar-se en el mateix lloc de treball on s’estava o d’assolir un increment.

L’executiu ha anat dictant resolucions davant les reclamacions que van fer alguns dels funcionaris que entenien que la revisió esmentada era discriminatòria, i no pot fer res més que reconèixer que Funció Pública no ho ha fet gens bé

En el cas concret de la policia, a més, es considera que “la decisió de modificar alguns nivell de classificació entre els funcionaris adscrits al departament de policia afecta el principi de mobilitat interna que impera entre els funcionaris adscrits al cos de policia, fet que genera discriminació”. Els funcionaris van exigir una explicació i, també, que fossin qualificats a l’alça com la resta de companys, que en alguns casos van pujar fins a tres nivell, que suposen pel cap baix un increment salarial mensual d’uns 400 euros.

La resolució del Govern en relació al recurs presentat contra les comunicacions fetes per Funció Pública informant del resultat de la revisió de les graelles salarials i els nivells laborals és d’allò més clara. La comunicació “efectivament manca d’una motivació suficient que justifiqui les raons que han determinat” mantenir a uns el nivell que tenien i a d’altres, pujar-los de categoria. A més, “l’acte administratiu impugnat no exposa cap element de motivació en relació amb el nivell de classificació -que no es dubta que existeixin- i tampoc s’ha traslladat al Govern els elements suficients per poder esmenar dita mancança”.

La taula presidencial a l'inici de l'assemblea del Sipaag.

Relacionat

El Sipaag confia que la revisió de l’actualització de nivells serveixi per calmar el malestar

En fi, deixadesa absoluta i que porta el Govern a reclamar al ministeri de Funció Pública que faci el favor de justificar, de motivar el perquè dels canvis o no canvis, perquè en la comunicació tramesa “no es permet esbrinar els motius o fonamentals pels quals” s’han aplicat o s’han deixat d’aplicar els canvis de nivell. On no es mulla l’executiu és en la pretensió dels funcionaris que no han vist millorada la seva posició de què, efectivament, se’ls augmenti de categoria, de nivell, igual com s’ha fet a d’altres companys.

Però com s’afirma en alguna de les resolucions a les quals ha tingut accés l’Altaveu, “el Govern no està en disposició de pronunciar-se, tenint en compte que mereix un estudi detallat de les tasques que fonamenti les bases d’aquesta decisió”. Fins que Funció Pública no refaci les comunicacions mal fetes i es pugui saber per on van els trets. De moment, el tret se l’ha disparat el ministeri al seu propi peu.

Comentaris (17)

Trending