El Sipaag confia que la revisió de l’actualització de nivells serveixi per calmar el malestar

L’assemblea ordinària del sindicat de l’administració general ha confirmat Puri Santiago en la presidència i Salustià Chato com a vicepresident d’una organització que assegura “tenir molta feina” i voler començar a obrir dossiers que fins ara no s’havien posat damunt la taula

La taula presidencial a l'inici de l'assemblea del Sipaag.
La taula presidencial a l'inici de l'assemblea del Sipaag. Toni Solanelles

El Sindicat de personal adscrit a l’administració general (Sipaag) confia que la revisió que encara s’està duent a terme de les actualitzacions de nivells professionals, que comporta o port comportar una revalorització salarial (o no), serveixi per resoldre les moltes deficiències que els funcionaris han anat trobant. El sindicat ha vist “bona predisposició” en la ministra de Funció Pública, Trini Marín, en la primera i única reunió que han mantingut des de l’inici de la nova legislatura.

El Sipaag ha celebrat aquest vespre una assemblea general ordinària que entre el temps i la desgana no ha comptat amb gaire participació, però sí que ha servit per validar la remodelació de la junta després de la renúncia del president Lluís Anguita. La fins ara presidenta en funcions, Puri Santiago, assumeix el càrrec amb tots els galons. I Salustià Chato esdevé el vicepresident. Anna Cortina es manté de tresorera i Sergi Gabella assumeix la secretaria. En les vocalies hi ha una bona nòmina de persones (Antoni Molné, Dolors Iglesias, Josep Maria Arnaus, Jacqueline Caubet, Joan Blasi, Eduard Torres, Jordi Tudó i Ferran Molí).

Una imatge de l'edifici de Govern.

Relacionat

L’allau de consultes evidencia el desastre de la revisió de les graelles salarials a l’administració

Santiago ha admès que la revisió dels nivells salarials ha fet que la situació estigui “calenta” i que són molts els funcionaris que han demanat a Funció Pública i als tècnics responsables de l’actualització de les graelles una revisió de la feina feta per estar-hi en desacord. El Sipaag va estar d’acord en avaluar el tema una vegada s’hagi fet tot el procés de revisió i, després, probablement ja al setembre, es tornarà a mantenir un contacte amb Marín per analitzar novament la situació i veure si les deficiències detectades s’han reconduït.

L’assemblea ha servit per fer un repàs a l’estat de comptes, i aprovar-los, o perquè Chato exposés als afiliats que hi han mostrat interès l’estat i el funcionament del pla de pensions, que és més complexe del que sembla. Santiago, que sobre la revisió dels nivells ha assegurat que la ministra va mostrat “bona predisposició” i, en conseqüència, “esperem que hi hagi una bona resposta”, ha explicat que s’ha reforçat i ampliat la junta perquè “hem de treballar molt; de feina en tenim”. La presidenta del Sipaag ha admès que “tenim coses en ment” i “dossiers que anirem treballant”, però que encara és aviat per anunciar-los.

Comentaris

Trending