Funció Pública preveu que al setembre s’acabi del tot el procés d’actualització dels nivells

Espot i Marín recorden que la polèmica en relació al 3% de l’increment relatiu al complement de millora dels funcionaris deriva d’una decisió voluntària del Govern d’augmentar els salaris

Trini Marín a AINA aquesta tarda.
Trini Marín a AINA aquesta tarda. Toni Solanelles

El ministeri de Funció Pública preveu que durant el mes de setembre es finalitzi del tot el procés d’actualització dels nivells laborals de l’administració general que, en molts casos, ha suposat una millora salarial a alguns funcionaris que ja s’ha incorporat a la nòmina des del mes de juny. Hores d’ara està obert el segon període de revisió. Així ho ha indicat la ministra titular del departament, Trini Marín, que ha refutat amb contundència que mai s’hagi manipulat cap nòmina.

Aquesta segona qüestió venia a tomb per les acusacions formulades pels sindicats de l’administració en relació a l’aplicació del 3% d’increment als salaris. Marín ha explicat que no sabia res de la qüestió fins que va arribar la denúncia sindical i ha informat que no hi ha hagut cap manipulació sinó una disfunció informàtica. I és que hauria coincidit l’increment salarial amb l’implementació d’un nou programari (SAP) de gestió de nòmines.

Espot: “Estem parlant d’un conflicte perquè el Govern va decidir pujar el 3% a tots els treballadors públics i ara sembla que hem aplicat una retallada”

L’empresa que ha posat en marxa el programa ha acabat detectant uns desajustaments en el mateix que és el que hauria provocat la suposada manipulació denunciada pels sindicats. El cap de Govern ha demanat que errors com aquests, abans d’escampar-los als quatre vents, es puguin comentar a nivell ministerial. En aquest sentit, Marín ha recordat que la porta del seu despatx sempre està oberta. Un i l’altra s’han referit a la polèmica del 3% de l’increment salarial que en no aplicar-se sobre el complement de millora ha acabat arribat als tribunals.

Marín ha assegurat que els serveis jurídics governamentals entenen que l’augment salarial acordat no incloïa el complement de millora, que només es destinava al salari base. Espot ha deixat clar que es tracta d’una “interpretació jurídica”. Però més enllà d’això ha lamentat el fet que “estem parlant d’un conflicte perquè el Govern va decidir pujar el 3% a tots els treballadors públics i ara sembla que hem aplicat una retallada”.

Comentaris (6)

Trending