Funció Pública avisa que la retribució retroactiva dels llocs de treball millorats va per llarg

En la nòmina del mes de juny es procedirà a la regularització del nivell de classificació i, en conseqüència, de la remuneració que aquesta actualització suposi

Una imatge de l'edifici administratiu de Prat de la Creu.
Una imatge de l'edifici administratiu de Prat de la Creu. Toni Solanelles

En la nòmina del mes de juny es procedirà a la regularització del nivell de classificació dels funcionaris subjectes a dita revisió. Això comportarà que aquells que hagin vist millorat el seu lloc de treball, rebin la remuneració en conseqüència. De fet, aquesta regularització ha de tenir efectes a 1 de juny del 2023 i, per tant, s’hauria de cobrar de manera retroactiva. Però el departament de Funció Pública ja ha avisat els funcionaris que aquesta retribució acumulada va per llarg que es pugui cobrar.

En les últimes hores, els treballadors públics han rebut des del departament ministerial encapçalat per Trini Marín una comunicació en la qual s’informa que “abans de l’acabament d’aquest mes, tothom que hagi sotmès el seu lloc de treball a revisió, rebrà la seva resolució o bé mitjançant el portasignatures o bé físicament”. Tanmateix, en la nòmina del mes de juny “es procedirà a la regularització del nivell de classificació i en conseqüència, de la retribució, de tots aquells llocs de treball que han estat modificats”.

El retard al·legant unes suposades “especificitats de cada situació administrativa” està causant certa incomprensió i, fins i tot, la temença que, com ha passat en altres ocasions, hi hagi un problema de tresoreria en l’administració

La comunicació també serveix per fer saber als funcionaris que “aquesta regularització tindrà efectes retroactius des de l’1 de juny del 2023. Tanmateix, tot i que aquest mes de juny tothom cobrarà la seva nòmina d'acord amb el seu nivell definitiu, el procés de retribució de l’import retroactiu es farà al llarg dels propers mesos atès que cal tenir en compte les especificitats de cada situació administrativa”. Aquesta última explicació, malgrat les demandes de “comprensió i col·laboració durant aquest procés”, està causant sent estupor entre els funcionaris.

I, també, incomprensió. Els treballadors públics no entenen quines són aquestes especificitats. En aquest sentit, les fonts consultades han explicat que si en la nòmina del juny ja s’aplica l’increment que pertoca, no hi ha cap altra dificultat més que multiplicar la xifra amb què s’incrementi la nòmina del juny per tants altres mesos com de forma retroactiva s’hagués hagut d’aplicar la revisió a l’alça de la graella laboral. “No hi ha cap altra dificultat ni res de semblant”, perquè en principi, “d’especificitat no n’hi ha cap ni una”.

En aquest sentit, una de les temences que hi ha en l’administració és que, com ha passat en altres ocasions, hi hagi un problema de tresoreria. Això sí que seria preocupant, han reconegut les fonts consultades. S’està a l’espera de noves indicacions des del departament de Funció Pública. Hi ha unes 230 persones que van demanar que la seva qualificació laboral, el nivell de classificació, fos revisat. I aquestes és a les quals el ministeri pretén donar només resposta per escrit.

Comentaris (11)

Trending