Funció Pública aclareix que no hi ha cap control sobre els correus electrònics nominals

La secretària d’Estat explica en una nova comunicació que els missatges enviats pel departament de sistemes d’informació on s’informava de pràctiques anòmales i de monitorització d’’e-mails’ eren “una prova en ciberseguretat” amb un text que “era una ficció”

Imatge del correu enviat per la secretària d'Estat.
Imatge del correu enviat per la secretària d'Estat.

La secretària d’Estat de Funció Pública, Lara Vilamala, ha hagut de sortir aquest divendres a aclarir a tots els funcionaris i càrrecs governamentals amb correu electrònic oficial encara que personal que no es controlen els missatges emesos des d’aquestes bústies. “Els vostres correus nominals són privats.” El bo del cas és que des del departament de sistemes d’informació s’havia informat del contrari i tot es devia a “una ficció” per dur a terme una “prova en ciberseguretat”.

Des de l’esmentat departament, aquest dijous es va enviar almenys dos correus electrònics en què s’alertava de pràctiques anòmales i també es recordava que des dels correus institucionals personals, de feina, per tant, dels comptes de l’organització, no se’n podia fer un ús privat, sense relació amb la feina. Alhora s’avisava que els missatges eren controlats per vetllar que tothom s’ajustés a les bones pràctiques exigides. Dels dos correus, signats degudament i que, efectivament, van sorgir del departament informàtic i el van rebre tots els funcionaris, se’n va fer ressò l’Altaveu.

Una imatge de l'edifici governamental.

Relacionat

Govern ‘renya’ els funcionaris que fan servir el correu electrònic laboral per temes personals

Molt abans fins i tot de la informació publicada per aquest diari digital, la revolució en alguns sectors del personal de l’administració va ser molt important. Entre l’enuig pel suposat control al qual s’estava sotmès a la preocupació d’aquells que potser no havien tingut tota la cura necessària en la utilització dels seus correus nominals. Davant de tot plegat, Vilamala ha emès aquest matí un nou missatge per correu electrònic.

S’hi diu que els correus enviats pel departament de sistemes d’informació “es tractava d’una prova de ciberseguretat i que el contingut del missatge enviat era una ficció”. “Lamentem si s’ha pogut interpretari que existeix algun tipus de control sobre el contingut dels vostres correus electrònics”. I acaba la secretària d’Estat explicant que “sense cap mena de dubte els seguiments de xarxa dels òrgans del Govern compleixen amb tota la normativa vigent de protecció de dades”.

Comentaris (4)

Trending