Estadística ja té director: un funcionari de Finances n’agafa el comandament

Conxita Marsol situa al capdavant del departament Edgar Baró, que ja havia estat director d’Agricultura durant el Govern d’Albert Pintat

Edgar Baró Riba.
Edgar Baró Riba.

Després de molts mesos sense un director directe, el departament d’Estadística ja té un responsable formal. Es tracta del funcionari adscrit a Finances, i durant molt temps dedicat a qüestions de pressupost, Edgar Baró. Conxita Marsol, que té entre les seves responsabilitats ministerials la d’Estadística, confia el servei en un funcionari que coneix bé.

En efecte, Edgar Baró va ser director d’Agricultura durant el mandat d’Albert Pintat com a cap de Govern. Llavors, Marsol era una de les peces clau de l’executiu, igual com ho és ara. Baró, doncs, agafa el relleu de Joan Soler, que va ser destituït del càrrec acusat d’assetjar laboralment alguns treballadors, arribant Funció Pública a portar el cas a la fiscalia. Des de la sortida de Solé, que no hi havia un director a Estadística.

Del departament se’n va fer càrrec el llavors secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert. Ara, Edgar Baró, a banda del repte professional personal que suposa l’aterratge a Estadística, haurà de recuperar el clima de treball que suposadament Solé va malmetre i haurà d’implementar les noves directrius que s’imposin, mirant d’aconseguir dades cada vegada més fiables que serveixin per un treball efectiu posterior.

MALUQUER A EDUCACIÓ

No és l’únic nou director en el conjunt de l’administració que publicita aquest dimecres el BOPA. El butlletí oficial també es fa ressò del nomenament d’Albert Maluquer com a director del departament de Sistemes Educatius i Relacions Internacionals, un lloc que fins ara ocupava Josep Areny, que passa a assumir altres responsabilitats dins del ministeri educatiu. 

Comentaris (12)

Trending