Educació suma tres reglaments més fora de termini al llistat de retards de Govern

El ministeri té pendent els textos sobre l’adscripció de centres d’ensenyament superior, l’avaluació de l’acompliment del cos especial i el de carrera professional horitzontal

Comentaris

Edifici del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior.
Edifici del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior. ARXIU

El ministeri d’Educació admet que té pendents d’aprovació -i fora de termini- tres reglaments per desenvolupar lleis vinculades als seus àmbits de control. Aquests se sumen a la més de cinquantena de textos també encara per publicar d’altres departaments del Govern. Entre ells, hi ha el que ha de desenvolupar el sistema d’avaluació de l’acompliment dels treballadors del sistema andorrà d’ensenyament.

Així es pot constatar en la resposta que Educació ha fet arribar al conseller general del grup socialdemòcrata Jordi Font. És el darrer ministeri que faltava per desgranar quins reglaments vinculats a lleis aprovades aquesta i la passada legislatura estaven encara per aprovar-se. De les anteriors, es desprenia que hi havia més de 50 textos pendents i fora de termini. Ara, se sumen tres més.

Una imatge de l'edifici administratiu de Govern a Prat de la Creu.

Relacionat

Govern admet el retard en l’elaboració de més d’una cinquantena de reglaments

Així, en primer terme es troba el reglament per a l’adscripció de centres d’ensenyament superior. Aquest penja de la Llei aprovada el 2018 i hauria d’haver-se publicat abans d’abril del 2019. En canvi, continua a l’aire. Govern assegura que es farà durant l’any vinent.

També va amb retard el reglament de l’avaluació de l’acompliment. Havia d’estar el febrer del 2020. I ara s’espera que sí que pugui ser una realitat durant el primer trimestre del 2023. Per tant, tres anys més tard el que tocaria. El mateix succeeix amb un tercer text: el de carrera professional horitzontal. El límit també era febrer del 2020 i ara es treballa encara amb el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) perquè sigui una realitat en els pròxims mesos.

Al ministeri també resten pendent un nombre encara més elevat de reglaments. En aquests casos, però, no s’està fora de termini, sigui pel fet que la llei no marcava cap límit temporal o perquè encara no s’ha arribat a l’establert.

Comentaris (1)

Trending