Educació mira de ‘fer lloc’ als dos professors perjudicats pels errors per evitar els tribunals

El SEP es mostra satisfet que s’hagin llimat diferències i posat damunt la taula un seguit de millores dels concursos però lamenta les errades en el darrer procés de selecció

Ester Vilarrubla durant una compareixença pública.
Ester Vilarrubla durant una compareixença pública. SFGA

El ministeri d’Educació buscarà la via per acabar atorgant plaça fixa als dos docents perjudicats pels errors de càlcul que hi va haver en el darrer procés de selecció activat pel departament per anar consolidant eventuals. No està clar com es podria fer, però sí que es vol evitar de totes totes que la situació es judicialitzi. En el fons, el ministeri tem el rebombori que es podria generar al tomb dels darrers concursos. Malgrat que l’error pogués existir, hi ha massa ombres pels beneficiaris sorgits del recàlcul.

Sia com vulgui, la reunió d’aquest dimarts en què la ministra, Ester Vilarrubla, havia de donar explicacions i atendre crítiques, queixes i suggeriments s’hauria donat per bona des del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP). Representants del col·lectiu i una bona part dels docents participants en el concurs haurien acudit a la trobada. El sindicat no creu que el procés acabi als tribunals. La reunió hauria estat “tranquil·la” i amb un parer constructiu. D’entrada, es dóna per tancada la qüestió de l’argumentació dels errors haguts, però el SEP farà “el seguiment de les propostes i continuarem recollint els neguits dels afiliats”.

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.

Relacionat

Educació nega favoritisme en els concursos i ho atribueix tot a “un error tècnic humà lamentable”

Hi ha un comú denominador que les coses no es van fer bé, “per això ens queixem”, remarquen des del SEP, i l’advertiment que situacions com les viscudes en aquests darrers concursos “no poden tornar a passar”. Des del SEP no tenen cap més informació sobre la recollida de signatures que, aparentment, promovia com a mínim una de les persones directament afectades. Queda veure, entre altres coses, si es concreta un nou edicte per poder atorgar plaça als dos perjudicats en el procés sense que aquest procediment incorri en noves vulneracions.

Comentaris (8)

Trending