Els duaners ja fan pràctiques de tir després de fer les proves psicotècniques

Una vegada es completi la formació -la immensa majoria dels agents han superat els tests psicològics- a final de l’estiu es procedirà a armar els funcionaris que s’escaigui

Agents de Duana.
Agents de Duana. Altaveu

Els agents de Duana ja fan pràctiques de tir. Després de superar la immensa majoria dels funcionaris les proves psicotècniques ja s’està fent la formació corresponent prèvia al fet de poder procedir a armar els duaners. Caldrà veure la decisió de Govern, però en principi, cap a final d’aquest mateix estiu, la formació estarà completada i a partir de llavors els agents podrien equipar-se amb les armes.

Hores d’ara, les pràctiques es fan a la mateixa galeria de tir de què disposa la policia, al soterrani de l’edifici de l’Obac. La formació s’ha encetat després que la pràctica totalitat dels agents hagi superat els psicotècnics. Segons les fonts, són casos comptats i molt concrets -i fins i tot amb situacions reversibles en poc temps- els que han resultat no aptes.

Una imatge de l'edifici duaner de Sant Julià.

Relacionat

L’administració adquireix material per armar 47 duaners tot i que no sap quan els equiparà del cert

Les fonts consultades han explicat que els efectius de la Duana són un centenar. No obstant això, i tal i com es va anunciar ara fa just un mes, l’administració ha adquirit material per armar 47 funcionaris. Almenys públicament no s’ha aclarit quins serien els funcionaris que duran arma, encara que està clar que es prioritzaran aquells que estiguin en les garites als punts fronterers. El cost del material adquirit fins ara és de 89.000 euros.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending