Dos únics projectes de FEDA i Andorra Telecom van suposar 168.125 euros per a Cinca en ple Covid

Just esclatar la pandèmia, en ple confinament, les dues operadores van encomanar treballs a la consultora Giraffe Strategy per refer el full de ruta de l’energètica i dissenyar nous productes i per assessorar la telefònica i la seva implicació en el ‘call center’ Espic

Jordi Cinca és el CEO de Giraffe Strategy.
Jordi Cinca és el CEO de Giraffe Strategy. ARXIU

En ple confinament, Andorra Telecom i FEDA va fer dos encàrrecs a la consultora liderada per l’ex-ministre Jordi Cinca que sumant les diverses fases i fins a la primavera del 2021 han suposat per a Giraffe Strategy uns ingressos de 168.125 euros. Això sí, l’administració general no ha fet cap adjudicació ni cap contractació amb la firma de la qual també és soci l’ex-secretari d’Estat de Diversificació Econòmica Josep Maria Missé.

La informació es conté en una resposta del Govern, signada per la secretària general, Ester Fenoll, a una demanda feta fa tot just un mes pel líder parlamentari socialdemòcrata Pere López, que reclamava saber les adjudicacions fetes a Giraffe Strategy per part de l’administració general o per alguna empresa pública o parapública. Amb una celeritat poc habitual, l’executiu ja ha tramès la informació, publicada aquest divendres al Butlletí del Consell General. López demanava saber les contractacions des de l’1 de gener del 2020 cap aquí. I en aquest temps, respon Fenoll, el Govern com a tal no ha fet cap adjudicació a la firma capitanejada pel també president del Fons de Reserva de Jubilació.

Jordi Cinca i el seu successor i actual ministre de Finances, Eric Jover, conversant al Consell General.

Relacionat

Els socialdemòcrates furguen en els ‘negocis’ que pugui tenir Cinca amb l’administració

Ara bé, durant el mes d’abril del 2020, tant Andorra Telecom com FEDA sí que fan contractar els serveis de la consultora de Cinca i Missé. La telefònica volia suport estratègic i assessorament en relació a la seva participació en la societat que explota el servei de ‘call center’ anomenat Espic i del qual és soci una empresa espanyola. I l’energètica demanava suport per a definir el nou full de ruta seu alhora que es poguessin dissenyar nous productes per cobrir més i millor les necessitats dels clients.

LES ADJUDICACIONS

FEDA va demanar un treball de consultoria per acompanyar les societats FEDA i FEDA Solucions en la reflexió estratègica per actualitzar tant el full de ruta com el model de negoci i adaptar-lo a la realitat i les necessitats dels clients. També es demanava d’estructurar nous productes que la societat té en cartera i analitzar noves oportunitats. Un altre aspecte de l’encàrrec corresponia a fer-ne partícips la direcció de les societats i els seus òrgans de govern, per adquirir més autonomia i interioritzar els mecanismes per fer la reflexió internament i de manera automàtica en el futur.

El consell d’administració de FEDA va aprovar, el 28 d’abril del 2020, l’adjudicació del contracte de serveis d’assessorament a Giraffe Strategy, que era la més econòmica, per un import inicial de 49.500 euros

Vist el caràcter estratègic, tal com es preveu en el Manual de bones pràctiques en la contractació i les compres de FEDA, es va requerir una oferta a tres empreses que tenen presència a Andorra, KPMG, Deloitte i Giraffe Strategy. Sols les dos darreres van respondre a la petició. El consell d’administració de FEDA va aprovar, el 28 d’abril del 2020, l’adjudicació del contracte de serveis d’assessorament a Giraffe Strategy, que va presentar l’oferta que s’adaptava més a les necessitats i que, a més, era la més econòmica, per un import inicial de 49.500 euros.

Posteriorment, es va fer una ampliació de la comanda de 9.250 euros per analitzar l’impacte de l’estratègia en el pressupost de la societat, respectant el que es preveu en el Manual de bones pràctiques en la contractació i les compres de FEDA, que va ser aprovat pel consell d’administració el 10 de maig del 2021. Finalment, es va fer una darrera comanda, inferior a 7.500 euros, i que, per tant, segons el Manual de bones pràctiques, no requereix l’aprovació del Consell d’Administració, per al suport en la definició de l’estratègia de FEDA. En aquest cas va ser una adjudicació directa de 6.250 euros.

De la seva banda, i en data 27 d’abril del 2020, el consell d’administració d’Andorra Telecom va acordar adjudicar el contracte de serveis d’assessorament estratègic sobre la participació en el negoci Espic

De la seva banda, i en data 27 d’abril del 2020, el consell d’administració d’Andorra Telecom va acordar adjudicar el contracte de serveis d’assessorament estratègic sobre la participació en el negoci Espic. En el procés de selecció es van convidar les empreses Giraffe Strategy, Crowe i Ancei Consultoria Estratègica Internacional, i va ser la proposta de Giraffe Strategy la més avantatjosa. El Consell d’Administració va acordar formalitzar la contractació per un import de 35.325 euros de la fase prèvia i la fase 1 (serveis d’assessorament jurídic no inclosos).

En data 6 de juliol del 2020, i d’acord amb les fases del contracte adjudicat en data 27 d’abril, el consell d’administració d’Andorra Telecom va acordar formalitzar la contractació dels serveis d’assessorament jurídic associats a la fase 1 del projecte, per un import de 22.500 euros. Posteriorment, Andorra Telecom va acordar formalitzar la contractació de les subsegüents fases del projecte d’assessorament d’acord amb els termes previstos al contracte adjudicat en data 27 d’abril del 2020, per un import de 12.300 € en data 18 de desembre del 2020; per un import de 18.300 euros en data 12 de març del 2021, i per un import de 14.700 euros en data 16 de març del 2021. El projecte, subscriu la secretària general de Govern, va completar-se satisfactòriament en data 30 de desembre del 2021 i va finalitzar la relació contractual.

Etiquetes

Comentaris (38)

Trending