El comitè del SAAS ‘celebra’ la detecció de les irregularitats amb l’ex-sotsdirectora assistencial

Els representants del personal van exigir explicacions de la situació de Carme Curcó durant la primera onada de la pandèmia “sense obtenir una resposta clara” i “després es va produir l’acomiadament sense que se’ns facilités cap més informació”

Rètol del SAAS a l'entrada de l'hospital.
Rètol del SAAS a l'entrada de l'hospital. Toni Solanelles

La funció del Tribunal de Comptes és fiscalitzar des del punt de vista financer i comptable els organismes públics o que reben transferències públiques del Principat. En aquest marc s’ha detectat, entre altres, una indemnització inadequada a l’antiga sotsdirectora assistencial del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), que va ser acomiadada de manera no causal. “Ens sembla correcte” que l’ens fiscalitzador hagi fet la seva feina i hagi detectat l’anomalia, afirma el comitè d’empresa del SAAS.

L’òrgan de representació del personal sanitari públic no entra a valorar com es van fer les coses. Però sí que celebra que el Tribunal de Comptes hagi “analitzat la situació” i hagi detectat que la compensació percebuda per Carme Curcó, en la situació com es va procedir a acomiadar-la i com se la va indemnitzar, no sigui correcta. “Aquesta és la funció del tribunal i ens sembla correcte que així sigui”, esmenten les fonts del comitè d’empresa consultades.

I sí que van un punt més enllà en una qüestió concreta. “El comitè d’empresa va demanar informació sobre la situació creada durant la primera onada de la pandèmia en relació amb la substitució inicialment temporal de la senyora Curcó per la senyora (Laura) Bernada, sense obtenir una resposta clara i, posteriorment, es va produir l’acomiadament sense que el comitè d’empresa n’obtingués cap més informació al respecte.” Aquella substitució, en certa manera, va ser l’origen de tot plegat. I els representants del personal ja es van olorar quelcom que sense entrar a valorar del tot, prou bé que insinuen.

Carme Curcó va ser designada per al càrrec l'estiu del 2016.

Relacionat

Indemnització indeguda de 128.000 euros a la sotsdirectora assistencial del SAAS

I és que Curcó va passar del SAAS, on hi havia un alt risc de contagi, al ministeri de Salut, on el perill era relativament menor durant la primera onada del coronavirus. Alhora, tampoc no era de la confiança de la direcció assistencial hospitalària. En fi, que la fins llavors sotsdirectora assistencial del SAAS passa al ministeri a fer tasques logístiques en relació amb la Covid, el que seria l’origen de l’Oficina Covid per a la qual Curcó acabaria fent feines d’organització.

Finalment és acomiadada (a final del 2020 amb efectes durant el primer mes del 2021, encara que la situació es va allargar una mica més) pel SAAS rebent 128.000 euros de compensació per la liquidació no causal. I surt per una porta i n’entra per una altra. Perquè via empresa de treball temporal va tornar a tenir una ocupació a l’Oficina Covid, situació que no s’ha acabat d’entendre mai (o potser sí) i és la que posa en alerta el Tribunal de Comptes en el seu informe de fiscalització del SAAS.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending