Una cinquantena de persones es concentren en contra de la taxa als gossos

Molts d’ells han anat al lloc de trobada, la plaça Rebés, amb les seves mascotes i reclamen que es freni la creació de la figura, que consideren “injusta”, especialment en “els temps que corren”.

Un instant de la concentració.
Un instant de la concentració. c.c.

L’anunci fet pels comuns -amb l’excepció dels d’Encamp i Escaldes- que la taxa per la tinença de gossos serà únicament de 25 euros anuals no ha evitat que un grup de propietaris d’aquests animals hagin tirat endavant la concentració de protesta que fa dies s’havia convocat via xarxes socials. Davant la seu de la corporació d’Andorra la Vella s’ha aplegat una cinquantena de persones, molts d’ells amb els seus animals, per deixar clara la seva oposició a la mesura.

La intenció era deixar clar que consideren que la taxa que es vol imposar és “injusta”, més en “els temps que corren”. El fet que el cost finalment s’hagi reduït de forma significativa en comparació amb els primers imports que es van avaluar no ha calmat els ànims. Els concentrats han reclamat que es posi cap figura que gravi la tinença de mascotes.

La trobada està sent tranquil·la. Els propietaris dels quissos s’han distribuït al llarg de la plaça en nuclis familiars i respectant una distància prudent per evitar la propagació de la Covid-19. Això sí, alguns dels gossos no han pogut evitar bordar ocasionalment davant la presència de tants ‘companys’.

Respecte a les opinions que han manifestat els assistents, taxes a banda, sí que han vist amb bons ulls l’aplicació del control de les tifes mitjançant les proves d’ADN per identificar els propietaris incívics.

 

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending