La CASS inspeccionarà de dalt a baix tots els clubs de futbol

Arran del cas del Sant Julià, respecte del qual encara hi ha aspectes que s’estan analitzant, la parapública ja ha acordat incrementar els controls amb una primera auditoria exhaustiva

Rètol de la CASS.
Rètol de la CASS. Toni Solanelles

Els inspectors de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) hauran de dur a terme un control exhaustiu de tots els clubs de futbol del Principat. Arran del cas del Sant Julià i la inspecció que es va iniciar ja fa unes setmanes a aquesta entitat davant les denúncies d’anomalies detectades, des del propi consell d’administració de la parapública hi va haver una proposta de fer extensives les inspeccions a tots els clubs, i finalment així s’ha acordat.

S’entén que la casuística de les entitats esportives és la que és, però vista la legislació vigent i, en el cas del futbol nacional, els diners que es mouen, es considera que hi ha d’haver una adequació clara i precisa a la norma. A més, segons les fonts consultades, hi ha unes diferències abismals entre el que cotitzen uns clubs i el que no aporten d’altres pels mateixos conceptes. Per tant, una de les primeres anàlisis a efectuar serà, justament, comprovar que aquells que cotitzen poc realment ho fan perquè n’estan exempts o per quin motiu.

Segons que han reconegut les fonts consultades, la situació no és del tot nova, però hi ha evidents dues coses: d’una banda que mai no s’han fet controls exhaustius ni amb voluntat d’evitar fraus que poden fins i tot alterar la competició. I, en segon lloc, que el cas del Sant Julià ha evidenciat fets presumptament molt greus, amb potencials derivades penals per la falsificació suposada de contractes.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending