Carles Miquel dirigirà Transports en paral·lel a l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic

Miquel Haro substitueix el dimissionari Albert Verdú al capdavant del departament d’Informàtica -ara Transformació Digital- i Cristina Antelo relleva Manel Riera, que es jubila, al capdavant d’Urbanisme

Carles Miquel dirigirà també el departament de Transports.
Carles Miquel dirigirà també el departament de Transports. sfga

El director de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel, suma als departaments que ara encapçalava els d’Energia i Transports. Encara que el secretari d’Estat de Transició Energètica, Mobilitat i Transports, David Forné, havia valorat tenir dues direccions sota seu, al final Miquel aglutinarà tots els departaments, malgrat que tindrà alguns caps d’àrea forts. Miquel és un dels directors que s’han confirmat les darreres hores.

On sí que hi ha canvi és al capdavant del que era el departament de sistemes de la informació (DSI) o d’informàtica, que ara s’ha rebatejat com a Transformació Digital i depèn de la secretaria d’Estat liderada per Marc Rossell. En tot cas, el director de Transformació Digital serà Miquel Haro, substituint Albert Verdú. Haro ja havia dirigit el departament. I ho tornarà a fer en la recta final de la seva carrera professional. I és que setmanes abans de les eleccions, Verdú va presentar la seva dimissió fart dels desencontres que mantenia amb qui fins llavors era la seva ministra de tutela, Trini Marín.

Qui es manté com a director però redueix el camp d’acció és qui havia estat director d’Economia la legislatura passada, Josep Lluís Pujol, que comandarà ara estrictament Seguretat Industrial, Registres i Vehicles. Més significatius són els canvis al ministeri de Territori i Urbanisme, on com ja va avançar l’Altaveu hi haurà dues direccions arran de la jubilació de Manel Riera.

El ministre de Territori i Urbanisme, Raul Ferré.

Relacionat

Ferré tindrà dues direccions a Territori i Urbanisme

D’aquesta manera, qui fins ara era número 2 del departament, Cristina Antelo, assumirà el departament d’Urbanisme, mentre que es puja de categoria el fins ara cap del COEX. Per un compromís polític, es dona rang de director a David Palmitjavila, que sumarà algunes tasques més a les que ja tenia fins ara com a cap d’àrea i serà director de Territori.

Dos dels directors que continuen on estaven, que han estat confirmats els darrers dies, són el director del departament d’Afers Socials, Joan Carles Villaverde, i el director d’Agricultura, Josep Casals, que sumarà la denominació de Ramaderia a la nomenclatura del departament.

Així mateix, i tal com marca la llei, també s’ha procedit al nomenament dels nous membres representants de l’Administració al Consell Universitari. Es nomenen com a nous representants de l’Administració en el Consell Universitari de la Universitat d’Andorra al ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, i a la ministra de Salut, Helena Mas.

Comentaris

Trending