Ferré tindrà dues direccions a Territori i Urbanisme

‘Compromisos governamentals’ faran elevar de categoria David Palmitjavila, que exercirà com a director del COEX en lloc de ser cap d’àrea

El ministre de Territori i Urbanisme, Raul Ferré.
El ministre de Territori i Urbanisme, Raul Ferré. Toni Solanelles

El ministeri de Territori i Urbanisme, que lidera el massanenc Raul Ferré, no disposarà si no hi ha canvis de cap secretaria d’Estat però sí que tindrà dues direccions, incrementant així el nombre d’alts càrrecs de l’administració respecte del que hi havia la legislatura passada. Pel mig, sembla que part de la culpa la tindria un ‘compromís governamental’ amb el canillenc David Palmitjavila.

En efecte, Ferré tindrà dues direccions. Palmitjavila ascendirà de cap d’àrea a director però es mantindrà al servei de conservació i explotació de carreteres, el més conegut com a COEX. Inicialment, amb la jubilació de Jaume Bonell al departament de Mobilitat semblava que l’excònsol canillenc agafaria el relleu de Bonell, però no serà així, i en passar Mobilitat a dependre de la secretaria d’Estat que comanda David Forné (Transició Energètica, Transports i Mobilitat), Palmitjavila es mantindrà a Territori però passant de cap d’àrea i a director.

La segona direcció serà la que comandarà tots els aspectes d’urbanisme pròpiament dit. La figura clau des de fa anys -després de la jubilació d’Eron Estany i la malaurada desaparició d’Esteve Comes ara fa deu anys-, Manel Riera, afronta la recta final de la seva carrera professional i ben aviat haurà de traspassar el relleu. Hi haurà, s’ha dit, una direcció per aquest departament. I caldrà veure si assumeix més protagonisme Cristina Antelo, la cap d’àrea d’Urbanisme.

Comentaris (15)

Trending