Alerta per la manca de motivació entre els funcionaris

És una de les problemàtiques apuntades a la taula d’Andorra, reptes de futur centrada en analitzar l’àmbit de l’administració pública, on també figura la necessitat d’assolir un bon nivell de digitalització

El servei de Tràmits del Govern en una imatge d'arxiu.
El servei de Tràmits del Govern en una imatge d'arxiu. ARXIU

Els funcionaris tenen manca de motivació. Aquest és un dels principals problemes identificats en la taula de la iniciativa ‘Andorra, reptes de futur’ centrada en com identificar els punts a millorar i les possibles solucions en el marc de l’administració pública. Els participants també apunten la necessitat de treballar per processos i de manera transversal, així com buscar una gestió eficient i prou nivell de digitalització.

En aquest àmbit, hi ha dues taules analitzant la situació. En una d’elles, formada entra altres per la secretària d’Estat, Lara Vilamala; el president de la Federació de Gent Gran, Fèlix Zapatero; o la consellera general Susanna Vela, s’ha posat en relleu com a problemàtica que “el capital humà de l’administració pública té problemes de motivació”. Tots els integrants de la taula hi estan d’acord i li han donat el màxim grau de prioritat: 3.

El grup també comparteix que “cal defensar el rol de l’administració” i que s’ha de mirar de trobar fórmules per evitar que “perdi de vista les necessitats del ciutadà”. El consens també existeix en altres dues problemàtiques: la necessitat d’avançar-se a les necessitats que haurà d’assumir l’administració en el futur i que els processos haurien de ser menys complexes. També hi ha unanimitat en la necessitat que cal garantir la seva neutralitat i proximitat a la ciutadania.

L’altra taula que ha analitzat problemàtiques compta amb, entre altres, la mateixa ministra fins fa poc del ram, Judith Pallarés, ara a Afers Socials, o les conselleres generals Mònica Bonell o Eva López. Aquest grup coincideix a assenyalar que “cal aconseguir unes administracions públiques que treballin per processos i projectes de manera transversal”. Sobre aquest punt també consideren que se li ha de donar la màxima prioritat.

Altres problemàtiques apuntades per tots els integrants de la taula són la necessitat de tenir una administració professionalitzada i amb vocació de servei públic així com “una gestió eficient dels processos gràcies a una digitalització suficient, coordinada i sostenible”. Apunten, al mateix temps, que s’ha d’assolir “la confiança dels administrats”.  

Comentaris (18)

Trending