Activat l’avís taronja pel risc de fortes pluges

L’episodi, que començarà la matinada de dimarts i s’allargarà fins al migdia de dimecres, pot deixar entre 80 i 120 litres per metre quadrat

El mapa de previsió per les properes hores.
El mapa de previsió per les properes hores.

L’arribada d’una forta llevantada, amb previsió d’elevades quantitats de precipitacions, ha fet que el Servei Meteorològic (SMA) hagi activat l’avís taronja per la possibilitat de pluges abundants a partir d’aquest demà al matí. També hi ha el risc, tot i que menor, de vent potent. Per tot això, els departaments responsables –el mateix SMA, Protecció Civil, Mobilitat i Cossos Especials- es troben en estat d’alerta.

L’episodi es preveu que comenci la propera matinada, a partir de les sis i que s’allargui fins al migdia del dimecres. El principal risc ve per la pluja, ja que s’esperen precipitacions abundants que seran generalitzades i intenses al llarg de tot el matí de dimarts, si bé es confia què hi hagi una petita treva durant la tarda, això sí, amb perill de tempestes localitzades.

La previsió apunta a una reactivació dels aiguats al vespre de dimarts i durant les primeres hores de dimecres. Es calcula que al llarg de l’episodi es podrien acumular vins a 120 litres per metre quadrat a l’est del país i 80 al nord-oest.

A més de l’alerta per l’aigua, també hi ha un avís per la possibilitat de fortes ventades. En concret, s’esperen ràfegues de component sud-est de fins a 100 quilòmetres per hora als cims i de 60 al fons de les valls.  

Des del Govern s’assegura que, des d’ara els departaments pertinents (Servei Meteorològic, Protecció Civil, Mobilitat i Cossos Especials) romanen atents a l’evolució de les previsions. També es recomana seguir les indicacions de Protecció Civil i de Mobilitat per extremar les precaucions durant aquest episodi meteorològic.

Comentaris (2)

Trending