Un virus que fa bordar llibertat

Durant la crisi sanitària la gossera d'Andorra va donar en adopció vuit cans i, ara per ara, no han incrementat els abandonaments

Balanç positiu per la gossera davant la crisi sanitària del coronavirus. L’interès per fer-se amb un pelut durant els mesos de confinament va créixer i en van formalitzar vuit adopcions. A més, ara que a poc a poc tornem a la normalitat, els abandonaments no han augmentat. En aquesta línia, ja fa temps que, afortunadament, la gossera no té problemes d’espai. De fet, el percentatge d’ocupació és d’un 50%.

“Alguns dels gossos adoptats portaven 3 anys a la gossera”, explica el director del Departament d’Agricultura, Josep Casals, i afegeix que “gràcies als voluntaris i els treballadors socials s’han reduït els abandonaments perquè gestionen les dificultats que se li presenten als propietaris dels gossos”.

En l'actualitat, hi ha cans que ja fa quatre anys que fan estada a la gossera

Casals també ha declarat que, encara que van haver d’extremar les precaucions per no incrementar els contagis de coronavirus, no es van presentar problemes per passejar els gossos i realitzar les tasques de manteniment del març al juny. “Només vam fixar uns horaris per no coincidir amb gaire gent, però tothom va poder continuar acudint de forma desinteressada per tindre cura dels gossos”, argumenta.

Així doncs, sembla que el confinament va donar noves oportunitats per ser feliços a una bona colla de cans i l’han pogut aprofitar. No obstant això, encara queden desafortunats, com ara el Fooly, que porta prop de 4 anys a la gàbia. 

Quant a la gatera, el director ha assegurat que “és una situació totalment diferent”. Ara, hi ha una cinquantena de felins que trigaran molt de temps en sortí d’allà perquè “la demanda no és la mateixa”. Per aquest motiu -entre d’altres- tant els gats com els gossos s’esterilitzen una vegada arriben a les instal·lacions.

Tant de bo que l’interès continuï creixent.

El Fooly, un veterà de la gossera

Un altre dels peluts que espera l'oportunitat
El Carmel va ser abandonat al Principat per una família espanyola

Etiquetes

Comentaris

Trending