Uns xampinyons massa cars

Un client d'un establiment del Pas de la Casa ha fet públic un tiquet on aquest producte surt a 8 euros el quiloL'home també es queixa del tracte rebut per part del responsable del supermercat

El Govern ha obert, des de l'inici de l'emergència sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19, diversos expedients a establiments d'alimentació i farmàcies per preus abusius, per no seguir les mesures d'higiene o per vendre mercaderies no autoritzades. La venda de productes molt per sobre del preu marcat ja estat objecte de diverses denúncies, les darreres tenen el seu origen a la població encampadana del Pas de la Casa.

El client d'un supermercat ha difòs, per mitjà de les xarxes socials, el tiquet de compra amb el preu del xampinyó a 8 euros el quilo, 7,20 el quilo del tomàquet de la varietat cor de bou i 6,20 euros el de carbassó. Uns preus molt més alts del que és habitual ja que en la resta d'establiments el cost és la meitat. En el cas, per exemple, dels xampinyons, es poden arribar a pagar a 5 euros el quilo, tot i que normalment estan per sota d'aquest preu. 

L'home també es va queixar del tracte dispensat pel responsable de l'establiment. Al mateix temps va explicar que el supermercat no reunía les condicions d'higiene, ja que els empleats anaven sense guants ni mascaretes. També va indicar que el peix estava exposat a la porta dins d'unes caixes i no amb gel o a les neveres. Recentment, i en un altre establiment del Pas de la Casa segons la denúncia d'un comprador, el quilo d'espàrrecs anava a 20 euros el quilo.

Recentment, a les xarxes socials també es va denunciar el cas d'un supermercat d'Encamp que cobrava les mandarines de qualitat extra a 6,45 euros, el quilo. El preu d'aquesta varietat va, habitualment, en una forquilla de 3 a 3,90 euros.

Altres responsables d'establiments d'alimentació han indicat que en alguns productes hi pot haver-hi un augment de preu ja sigui per la distribució o per l'elevada demanda, però que en cas s'arriba als que marquen els establiments que han estat denunciats. El ministre portaveu, Eric Jover ha dit en diverses ocasions que hi haurà sancions per a les botigues que s'aprofitin d'aquesta situació d'emergència sanitària per apujar els preus.

Comentaris (6)

Trending