Unicef Andorra i la Covid-19, un any d’esforços

L’associació, que treballa a nivell mundial, ha presentat aquesta setmana la seva última campanya 'Regala Futur'

Unicef és una associació que hi treballa a escala global per ajudar a totes aquelles persones que més ho necessiten. A la delegació andorrana, aquesta setmana, s’ha presentat la darrera campanya “Regala Futur”, que servirà per poder enviar utensilis a tots aquells països que els necessitin dins de capses. La primera tanda d’aquests cofres portarà tot allò que es requereix per combatre i ajudar a superar la Covid-19.

Però, amb el creixement de la pandèmia i la seva afecció a les llars andorranes, l’associació va centrar gran part dels seus esforços en col·laborar i donar un cop de mà als que ho necessitaven. Concretament, es van fer tres accions principals, que van ser l’aportació de 10.000 euros al fons solidari de govern, l’entrega de 6000 mascaretes pediàtriques i accions de sensibilització sota el format de vídeos i entrevistes.

En aquestes accions de sensibilització, es va fer, en primer lloc, l’ampliació dels indicadors de l’Observatori de la Infància. En concret, s’actualitzaren fins a 34 indicadors, tot i que en alguns casos hi havia una petita manca d’actualització de les dades perquè no es troba disponible informació més recent. Per exemple, no es conten amb les xifres més recents sobre salut i seguretat i estils de vida.

Per altra banda, la salut mental va ser una de les més malmeses a causa de la pandèmia, sobretot en els nens i adolescents, tal com s’ha pogut observar en estudis actuals. Unicef Andorra ja es va preocupar per aquesta situació amb antelació i, el passat mes de setembre, va signar un conveni de col·laboració amb el Comitè i el Col·legi Oficial de Psicòlegs (Copsia). En aquest acord, ambdues associacions han estat treballant conjuntament fent xerrades a joves, famílies i professionals, fent vídeos sobre educació emocional i creant una guia didàctica amb tot el contingut treballat.

Unicef, a escala global, treballa en més de 190 països i territoris “per salvar la vida dels nens i nenes, defensar els seus drets i ajudar-los a desenvolupar el seu potencial, des de la primera infància fins a l’adolescència”, indiquen des de l’associació. Concretament, amb aquesta pandèmia, s’han recollit algunes dades sorprenents com, per exemple, que en 2020 es van distribuir un total de 500 milions d’articles d’equips de protecció personal a 138 estats. O, també, la resposta a 455 situacions humanitàries noves i ja existents diferents a la Covid-19.

Etiquetes

Comentaris

Trending