Turistes sense notícies de l'exbisbe de Solsona però amb alcohol i xocolata

La festivitat de Meritxell omple les botigues de les benzineres i una família de la capital del Solsonès pot comprar alguns articles ja que els comerços estan tancats però lamenten que no hi hagi diaris per estar al dia de l'afer Xavier Novell

Comentaris

La festivitat de Meritxell amb les botigues tancades ha fet que molts ciutadans optessin per anar a comprar a les botigues de les benzineres. També ha estat el cas dels visitants que aquest dimecres s'han acostat a Andorra i s'han trobat sense comerços. Entre ells hi ha els que han fet el viatge perquè a la seva localitat és festa major.

Són moltes les poblacions catalanes que estan de festa aquests dies. Per això no és estrany que en una benzinera de Sant Julià de Lòria coincideixin dues famílies de Solsona i de Guissona. "Comprem alcohol, xocolata i alguna cosa més", expliquen. "És l'únic lloc que hem trobat obert", afegeixen. La dependenta diu que abans ha tingut uns clients de Piera on també hi ha celebracions. "Sabíem que era festa aquí però no pensàvem que les botigues estavem obertes. Hem fet una passejada per Andorra la Vella i Escaldes-Engordany i ara de tornada hem parat aquí", diu el pare de la família de Solsona. "Només hem marxat més ràpid i postser gastarem menys", afirma.

Per tots ells ha estat una sorpresa veure el carrers pràcticament buits i l'absència de circulació, tret de les retencions que hi ha hagut a la duana de sortida de durant el matí. Pels residents, les botigues de les benzineres també han estat la salvació. La propietària d'un restaurant a Sant Julià ha pogut comprar algunes articles a darrera hora ja que marxa de viatge, "L'únic que em sap grau és que no hi hagi diaris. Ja sé que els d'Andorra no surten per Meritxell però n'hagués volgut un d'espanyol o de francès".

En el mateix cas es troba la família de Solsona, àvida de notícies sobre el seu exbisbe, Xavier Novell sobre el qual tenen tot tipus de teories, ja sigui satàniques, esotèriques o psiquiatriques. "No t'entretinguis més i ja els comprarem a la Seu o a Oliana", diu el marit. "Avui gairebé fem més negoci amb la botiga que amb la gasolinera", opina la dependenta. De fet, l'espai de botiga és molt reduït ja que el gruix de l'espai, amb carn, gelats, productes frescos i congelats, està tancat i amb els llums apagats. "Ja he hagut de controlar més d'una persona que hi volia entrar", diu. "És un dia d'aquells que tens com una sensació estranya. Estàs acostumada al moviment, al soroll, al xiulet de la màquina cada cop que passa un producte".

Aquest dijous l'activitat tornarà a ser frenètica "i més amb la tornada a les escoles i a tota l'activitat", recorda. Entra un client del poble. Té convidats a dinar i li falta el cava.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending