Un tret amb efecte retardat

Una dona denuncia que des de fa tres anys espera que la Justícia es pronunciï sobre una perdigonada que va rebre a la zona lumbar

Comentaris

Tres anys després de rebre un tret d'un perdigó a la zona lumbar, una dona, resident a Andorra la Vella pateix encara dolors tot i que li van extreure el perdigó. Demana que es faci justícia i vol que s’agilitzi el seu cas que és tot un calvari.

Els fets van passar el 18 de juliol de 2018. La dona estava esperant per a entrar en una perruqueria a l’avinguda Santa Coloma perquè encara no havien obert. Va notar un impacte i va pensar que li havien tirat una pedra. Al girar-se va veure que tenia sang al vestit i tenia molt dolor fins el punt que se li havien adormit les cames. Quan va obrir la perruqueria hi va entrar . És aquí quan va veure amb la perruquera que li havien disparat i que tenia un forat al vestit.

Va arribar un cotxe de policia requerit perquè un monitor del Campus Nike, d'esports que s’allotjava en un hotel pròxim, havia rebut un impacte al cap. “Quan vaig veure que hi havia una dotació de la policia m’hi vaig adreçar per dir que jo també havia patit una ferida”, recorda. A l’entrada de la perruqueria hi havia un perdigó que havien disparat. Explica que “la policia em va dir que si volia denunciar havia d’anar a fer una declaració i anar també a l’hospital. Vaig fer la denúncia”. La investigació conclou que els trets van ser efectuats des d’un pis i per uns menors, tot i aquests, ho van negar.

Aquí comença un calvari per a la dona. A l’hospital la van curar amb Betadine, una solució cutània desinfectant de la pell d'ús general, petites ferides i talls superficials. L’endemà i pel seu compte, va poder sotmetre’s a una ecografia que va detectar la presència del perdigó. “Va ser una odissea de metges, de proves...Un metge me’l va intentar treure amb anestèsia local però era impossible perquè estava molt endins. Vaig anar a diversos metges que no em volien operar i el dolor era horrorós. El tenia a la zona lumbar, molt a prop del sacre”.

Al desembre del 2018 li van extreure el perdigó. Va ingressar a una unitat de dolor a Barcelona, medicada amb morfina i lidocaïna - anestèsic local, com a sedant, analgèsic i anticonvulsiu-; sessions de fisioteràpia, infiltracions, bloqueig del nervi sense que hi hagués solució per al dolor amb afectacions neurològiques. “No es pot fer res”, lamenta i afegeix que continuen les dolències.

Després d'operar-es, acompanyada d’un advocat, va presentar la denúncia a la Batllia. Des d’aleshores no ha tingut cap notícia més. L’escopeta des d’on presumptament es van fer els trets va ser requisada per la justícia. Pel que fa a l’home que va rebre l’impacte al cap, no va presentar denúncia. Ella va anar a declarar però el cas continua sense resoldre’s i lamenta la lentitud de la Justícia.

WhatsApp Image 2022 07 12 at 10.58.00
La radiografia mostra el perdigó a l'esquerra

 

 

Comentaris (3)

Trending