Tot esperant ‘Mulan’

Disney va decidir estrenar la versió en imatge real del clàssic d’animació a la seva plataforma d’streaming i només als cinemes a aquells països on encara no estigués disponible, però a Andorra no s’ha pogut veure encara per cap dels dos sistemes

El món del cinema ha estat un dels àmbits que més afectat per la crisi del coronavirus. El tancament de les sales, primer, i la seva obertura amb importants restriccions d’aforament, després, va alterar de forma substancial el calendari d’estrenes previst pels diferents estudis. La gran majoria de grans apostes s’han endarrerit i altres han acabat distribuint-se únicament en plataformes d’streaming. El cas més paradigmàtic és ‘Mulan’, que es va oferir directament a Disney+. Això, per ara, ha suposat que els ciutadans andorrans no hagin pogut veure el film.

La pandèmia va ensorrar tota la planificació cinematogràfica del 2020. Amb comptadíssimes excepcions, els grans estudis han ajornat les seves grans apostes, en molts casos ja fins l’any vinent. No s’han salvat ni la banda de corredors de Dominic Toreto, que havien de protagonitzar la novena entrega de ‘Fast & Furious’, ni James Bond, que ara espera que novembre pugui ser la data de llançament de la darrera pel·lícula de Daniel Craig com a agent secret a ‘No time to die’.

El gerent dels cinemes Illa va demanar suport a Andorra Turisme per convèncer Disney que deixés estrenar la pel·lícula però no va ser possible

De fet, els dubtes encara continuen. Aquesta mateixa setmana, Disney ha anunciat que ajorna fins a set pel·lícules ja fins a l’any vinent. Entre elles, ‘Black Widow’ i ‘Eternals’, que inauguraven la fase 4 de l’univers cinematogràfic Marvel, o la nova versió de ‘West Side Story’. I, justament, de la companyia del ratolí és ‘Mulán’.

El film és la nova versió, en aquest cas en imatge real, del clàssic d’animació que Disney havia d’estrenar al març. El coronavirus ho va evitar. A inicis d’agost, i davant la incertesa que encara generava la situació epidemiològica mundial, es va decidir canviar radicalment els plans. La pel·lícula s’estrenaria directament a Disney+, la plataforma d’streaming de la companyia. I no es pot negar que l’aposta era arriscada. Seria capaç de recuperar els 200 milions invertits en la seva producció?El president executiu de l’empresa, Bob Chapek, va anunciar la decisió, que tindria, teòricament, una excepció. ‘Mulán’ s’estrenaria a cinemes a aquells països on Disney+ no estigués disponible. Per lògica, Andorra havia de ser un d’ells, ja que la plataforma encara no està disponible. No ha estat, però, així.

La portada de la web de Disney+ que es pot veure a Andorra.

Relacionat

Sense notícies de Disney+ fins a l’any vinent

El gerent dels cinemes Illa Carlemany, Jordi Torres, explica que “vam demanar a Disney Espanya poder estrenar la pel·lícula i ens van dir que no”. Sense voler entrar a detalls, considera que un dels motius de la decisió era no empipar les grans cadenes de distribució del país veí. Tot i això, va voler provar una darrera opció.

Torres recorda que Andorra Turisme té acords amb Disney i “els vaig trucar”. En aquest sentit, assegura que poder estrenar ‘Mulán’ al Principat “hauria atret molta gent que podria pujar a veure-la”. Les converses amb la societat pública, però, tampoc van fructificar. El gerent dels cinemes es mostra convençut que “hagués estat un punt d’atractiu per fer venir famílies” aquests darrers dies.

Per tant, ara per ara, a Andorra no ha estat possible veure ‘Mulán’. Ni a la gran pantalla ni a la petita. Aquells que tinguessin interès a veure-la només hauran tingut una opció: baixar a Espanya, contractar Disney+ i passar per la taquilla digital.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending