Torres de calçots

La Unió Pro-Turisme d’Escaldes cou i reparteix deu mil unitats de la característica ceba en un acte que arriba a l’onzena edició enguany emmarcada en les festes del Carnaval

Fins a deu mil calçots han cuit i repartit els integrants de la Unió Pro-Turisme d’Escaldes en el marc de l’onzena edició de la calçotada que organitzen i que enguany ha tingut menys limitacions per dos motius: perquè la incidència de la Covid és menor i perquè la compra de cebes i de la carn que l’acompanya ha sigut major escarmentats, sobretot, per l’any passat, que l’assistència va sobrepassar les previsions.

La calçotada es fa a l’aparcament dels Veedors, a la zona del Clot d’Emprivat escaldenca. Entre torres. Les cues de gent que espera per agafar la seva ració, sigui només de calçots o sia amb carn inclosa, són notables. Però no són tan exagerades com l’any passat, en què fins i tot als organitzadors els va sorprendre la quantitat de gent que va acudir a buscar calçots. Enguany, entre que hi ha més producte, que s’ha ampliat l’horari de repartiment i que coincideix en un cap de setmana llarg en què del país possiblement hi ha menys gent, la circulació de ‘calçotaires’ és menor. Amb tot, la satisfacció de la Unió Pro-Turisme és més que evident.

Enguany, l’entitat organitzadora de l’acte, que aquest 2022 s’emmarca en les festes del Carnaval que conjuntament han promogut els comuns d’Escaldes i d’Andorra la Vella, han adquirit 10.000 calçots en lloc dels 8.000 d’anys anteriors. En total, i aproximadament, hi ha racions de calçots i de carn per unes 900 persones. La fartanera que hi va haver l’any passat durant la primera hora no hi ha sigut. Aquest any no es farà curt. Però tampoc s’anirà sobradíssim. La mida justa, com la dels calçots.

Comentaris

Trending