La torre recuperada (momentàniament)

El centre d’Encamp recupera gràcies a l’enderroc dels dos blocs del revolt de François Mitterrand la vista de la històrica torre dels Moros, a les Bons; una perspectiva que, però, té els dies comptats amb la construcció d’un ambiciós projecte immobiliari a la parcel·la

L’enderroc, ara fa unes setmanes, dels dos edificis d’habitatges -abandonats anys enrere- situats al revolt que l’avinguda François Mitterrand d’Encamp ha canviat, evidentment, la fisonomia de la zona. I, també, les vistes. De fet, ha permès que el centre del poble recuperi una imatge que durant molts anys havia perdut. Des de la zona de la plaça del Consell ara es pot tornar a contemplar la torre dels Moros, un dels elements claus del conjunt monumental del Sant Romà de les Bons.

Com s’ha dit, durant dècades els dos blocs de pisos havien tapat la vista des del centre d’Encamp d’aquest edifici clau del patrimoni encampadà i andorrà. Calia buscar altres perspectives per veure’l. A més, els edificis es van deixar en desús fa uns anys després de detectar-se problemes d’aluminosi.

Ara fa uns dies però, tots dos edificis van anar a terra. Es van enderrocar perquè el nou propietari de la parcel·la desenvoluparà un ambiciós projecte urbanístic, amb fins a set blocs de nou plantes i 176 pisos. El terreny, doncs, ara queda net.

I això fa que, des del centre d’Encamp, es pugui veure la històrica torre dels Moros, situada al costat de l’ermita de Sant Romà. Una vista que, lamenten els habitants del poble, té els dies comptats. Quan es tiri endavant el nou projecte, la tornarà a tapar. Tocarà, doncs, aprofitar aquesta pausa que és, malauradament, momentània.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending