Titelles ‘genèriques’ pel Dia Internacional de l’Educació No Sexista

L’espectacle s’ha celebrat a l’edifici del comú d’Escaldes-Engordany, que ha col·laborat amb l’ADA per oferir l’actuació a la vintena de nens i nenes que s’hi ha apropat

P

P.C

Comentaris

Cada 21 de juny se celebra el Dia Internacional de l’Educació No Sexista, però l’Associació de Dones (ADA) ha decidit avançar-lo unes setmanes i oferir aquest dissabte l’espectacle ‘Genèrics’. L’obra de titelles ha anat dirigida a nenes i nens de totes les edats que han acudit a l’edifici del comú d’Escaldes-Engordany. Allà han pogut conèixer diferents contes i històries de personatges com en Jan, que ha tractat el tema dels estereotips femenins i masculins.

“Gràcies als pares i mares que, si esteu aquí és perquè tampoc creieu en els estereotips”. Així ha donat la benvinguda la presidenta de l’ADA, Mònica Codina, a tots els assistents de l’espectacle ‘Genèric’. Ha arribat de la mà de la companyia La Pantomima, que ha cuidat al màxim l’escenografia. Això sí, els missatges, gairebé han anat més dirigits per al públic adult que no pas pels nens, que s’han entretingut més en la història que s’explicava, les titelles i les veus, que no en les reflexions envers la igualtat i la no violència de gènere.

Durant l’estona que ha durat la representació s’han explicat diverses històries. La primera la d’en Jan, un nen que es planteja els estereotips femenins i masculins. “Els cavallers son valents i maten monstres, però també ploren”. El seu color preferit és el rosa, i fa plantejar-se tot allò que està preestablert a la societat i el que es creu que diferencia nens i nenes.

També s’ha reinventat la Ventafocs, que agafa la història clàssica i la modernitza, a més de dotar-la de realitat. Així, obre els ulls sobre la vida d’unes dones que no viuen la vida de conte de fades que pensaven. En aquest cas, també obre la porta a la reflexió sobre els estereotips de gènere, però des d’un toc d’humor i adaptat perquè els nens i les nenes gaudeixin d’una bona estona.

Comentaris

Trending