Tele laurediana futbolera i pionera al món

L’aplicació televisiva de la Mútua Elèctrica AndorraeTVeu incorpora a mode de prova pilot una nova tecnologia per poder seguir els partits de la lliga espanyola de futbol i que ha permetre a Mediapro decidir si ho acaba generalitzant arreu

L’aplicació televisiva -televisió per Internet o via streaming- de la Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria és a partir d’aquest cap de setmana pionera al món en matèria futbolística. Del futbol espanyol per ser més exactes. AndorraeTVeu, que així es diu el poral lauredià, incorpora un canal on els partits de la lliga espanyola incorporaran una tecnologia que permetrà veure i escoltar els enfrontaments amb més qualitat, definició i un so ambient com si l’espectador estigués al camp.

Evidentment, no tots els monitors televisius suporten aquesta tecnologia. Només els d’última generació. Per la qual cosa hi continuarà havent els canals que fins ara permetien veure tant els partits de la Liga Santander com els de la Liga Smartbank. Però Dolby, que és la companyia que ofereix aquests serveis tecnològics, només incorporarà per als partits de la lliga espanyola les noves sensacions visuals i auditives al canal lauredià. La companyia en qüestió vol arribar a un acord amb LaLiga per incorporar la seva tecnologia als partits de futbol espanyol. Ja ho fa amb els de la Premier anglesa o la Bundesliga alemanya.

AndorraeTVeu té hores d’ara 800 clients que veuen o poden veure desenes de canals de televisió en streaming. Aquesta xifra és lleugerament superior a la que tenia la Mútua quan oferia la televisió per cable

LaLiga es vol assegurar que tot funciona i de la millora real que pugui suposar la tecnologia de Dolby. I per provar-ho farà servir, segons fonts de la Mútua, AndorraeTVeu. I això perquè es va oferir a la plataforma TVUp, que és la base del canal lauredià, poder incorporar la tecnologia Dolby en els partits del futbol espanyol. Però dels diversos clients o ‘cadenes’ que treballen amb la plataforma TVUp, només la Mútua Elèctrica laurediana té acords amb LaLiga. És així.

Els continguts televisius de la lliga espanyola els elabora la productora Mediapro. I l’empresa de Sant Julià hi té molt bona relació. Tant és així que tot i tenir només 800 clients, AndorraeTVeu té un acord exclusiu amb Mediapro-LaLiga perquè el futbol espanyol es pugui veure al Principat. Ni tan sols Andorra Telecom té aquesta entesa. Si la companyia estatal ofereix el futbol ho fa gràcies a l’acord que té amb Movistar, que al seu torn té un pacte amb LaLiga també en relació amb els drets sobre Andorra.

En fi, que sí, que AndorraeTVeu té hores d’ara 800 clients que veuen o poden veure desenes de canals de televisió en streaming. Aquesta xifra és lleugerament superior a la que tenia la Mútua quan oferia la televisió per cable. Però encara no és suficient per poder fer rendir la plataforma televisiva al màxim. Per aquest motiu AndorraeTVeu va incorporant serveis o millores contínues. I encara que a mode de prova pilot, la tecnologia Dolby Vision i Dolby Atmos n’és una.

LA COSA

Com s’incorpora la tecnologia esmentada al canal lauredià? Ho farà gràcies a l’avançada infraestructura de TVUP Streaming Media i The Channel Store, que suporta el servei de televisió distribuït per AndorraeTVeu. L'operadora andorrana oferirà així el desenllaç del campionat espanyol amb la màxima qualitat d'imatge i so possibles.

Aquest cap de setmana decisiu, en el qual el Barça es pot proclamar campió si guanya a l’Espanyol en el derbi barceloní, l’operadora andorrana AndorraeTVeu oferirà la jornada a través d'un canal específic de LaLigaTV que emetrà el seu senyal incorporant Dolby Vision i Dolby Atmos, al dial 69. Aquesta innovació, fruit del treball conjunt de Dolby Laboratories i The Chanel Store, permet portar aquestes dues tecnologies, ja habituals en el vídeo sota demanda, a les retransmissions d'esports i continguts en viu.

andorraetveu

Serà, a més, la primera vegada que els partits de LaLiga, com ja s’ha dit, es gaudeixen amb les tecnologies de vídeo i àudio més avançades de Dolby, amb el que el campionat espanyol segueix els passos de Premier League i la Bundesliga, que ja estan oferint els seus partits amb Dolby Vision i Dolby Atmos. La incorporació de les dues tecnologies deDolbya la distribució de canals a través de The Channel Store, portaran als espectadors al següent nivell. I és que Dolby Vision és una tecnologia de vídeo d'alt rang dinàmic (HDR) dissenyada per a millorar la qualitat visual dels continguts, augmentant el contrast, la precisió del color i la lluentor de la imatge, proporcionant una experiència visual més realista i vibrant.

Dolby Atmos, d'altra banda, és una tecnologia d'àudio creada originalment per al cinema, que submergeix a l'espectador en un entorn sonor envolvent. Mentre que el so en estèreo es limita als canals esquerre i dret, el contingut en Dolby Atmos s'allibera dels canals, la qual cosa permet a l'emissor col·locar sons individuals al voltant de l'espectador. Per a gaudir de la millor experiència visual i sonora és necessari tenir un equip compatible amb dos estàndards, però la gran majoria de televisors i barres de so ja ho són des de fa tres anys.

Comentaris (4)

Trending