L’‘spiderman’ de l’Étang Salé

La policia deté un home que es va enfilar quinze metres per una canonada d’una façana d’un edifici d’Escaldes i parava als balcons buscant suposadament un amic seu que no va aparèixer

Pujar va pujar. Però quan va ser l’hora de baixar, no hi va haver manera. Això o és que l’home que buscava un amic en un edifici del carrer Étang Salé d’Escaldes no era conscient del perill en què es va situar com si d’‘spiderman’ es tractés. Poca broma, va grimpar uns quinze metres per la canonada. I després de tal magna obra de l’artesania física -bons bíceps, bones cames-, l’home, que anava moll i no només per la pluja, va acabar detingut acusat d’un delicte contra la intimitat i la inviolabilitat del domicili.

En efecte, sense manies, i buscant el risc i l’aventura, aquest home resident de 33 anys es va decidir a buscar el domicili d’un amic, suposadament, de la manera més complicada que va trobar. Deurien ser més o menys les 6 de la matinada (o del matí) d’aquest diumenge quan un vianant que passava per la zona va veure l’home penjat de la façana, aferrat a un balcó, i li va semblar que tot plegat no era normal. I aquí va ser el principi del final de l’‘spiderman’ de l’Étang Salé.

De 33 anys i positiu en alcoholèmia, va arribar a enfilar-se fins a una quinzena de metres del terra i va acabar acusat d’un delicte contra la intimitat i la inviolabilitat de domicili

Es va mobilitzar la policia, es van mobilitzar els bombers. Davant del perill que hi havia que l’home caigués i s’obrís el cap, els funcionaris del cos de salvament van haver d’estendre l’escala amb la seva cistella al capdamunt per rescatar l’intrús que penjat de la canalera havia accedit a un balcó de la primera planta (a uns 10 metres del terra) i després va continuar fins a un altre balcó de la segona planta (ja érem a 15 metres de la superfície plana).

A cada balcó, l’home, que donaria posteriorment positiu al control d’alcoholèmia que se li va practicar, picava a les vidrieres de les portes esperant una resposta per part dels ocupants de sengles habitatges, als blocs 7-11 de l’esmentada promoció de l’Étang Salé. No va obtenir resposta en cap cas del suposat amic que volia visitar de manera tan imaginativa. Gairebé com un Pare Noël de Pasqua o un Rei Mag primaveral.

En fi, que aquest ‘spiderman’ escaldenc de pa sucat amb oli va acabar dormint al despatx central de la policia. Acusat, s’ha dit, d’un delicte contra la intimitat i la inviolabilitat de domicili. Vist el que li hauria pogut passar si hagués caigut barres avall, la infracció penal imputada encara sembla poca cosa. Deu ser el que toca: fer la mona per Pasqua.

Comentaris (7)

Trending