Serveix una aigua a inspectors de la CASS però després nega haver treballat estant de baixa

La sala administrativa del Tribunal Superior avala la multa imposada a una dona i la retirada d’una prestació d’incapacitat temporal perquè es considera que seguia atenent clients en un bar quan suposadament estava incapacitada

Suposadament, passava per allà. Res, a esmorzar al bar perquè el cotxe se li havia quedat en pana. Però va veure que la seva amiga i propietària d’un bar, del bar on esmorzava, anava de bòlit i es va disposar a servir uns coneguts, uns clients habituals. Llàstima -almenys segons la Justícia- que també va servir dos inspectors de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) que de ben segur que no coneixia. Li atribueixen haver treballat estant de baixa i això li suposa una multa i haver perdut una part de la prestació per incapacitat temporal.

La dona, de baixa des del juliol del 2020, va ser suposadament enxampada in fraganti el 16 d’abril del 2021. Des d’aquella data se li va deixar d’abonar qualsevol prestació més. Els clients habituals haurien manifestat que no, que aquella dona no estava treballant, que estava esmorzant. Però els inspectors de la CASS són d’un altre parer. Més encara quan els suposats clients que defensaven la versió de la multada -i per efecte en cascada, també el de la responsable de l’establiment- no van acudir a ratificar la seva versió personalment davant el tribunal.

Es fixa una multa de 1.139,53 euros per la comissió d’una falta molt greu de les persones assalariades i la confirmació de la supressió de la prestació des del dia que va ser enxampada

La dona -¿de baixa o treballant?- va ser condemnada en primera instància i la sala administrativa del Tribunal Superior ha ratificat la sanció. Una multa de 1.139,53 euros per la comissió d’una falta molt greu de les persones assalariades i la confirmació de la supressió de la prestació des del dia que va ser enxampada pels inspectors de la CASS. I és que els magistrats deixen clar que entre la paraula de quatre clients testimonis de part que no han acudit a testimoniar davant el tribunal o l’acta dels encarregats del control per part de la parapública no hi ha color.

I l’acta en qüestió, segons reflecteix la sentència recentment dictada, no deixa lloc a dubtes sobre les tasques de la dona que suposadament treballava estant de baixa malgrat que segons ella estava esmorzant i puntualment va ajudar una amiga al bar. “En data 16 d’abril de 2021, a les 13 hores i 5 minuts personal adscrit a l’àrea de control administratiu de la CASS, es va personar prop del bar i van constatar la presència de la titular administrativa d’aquest negoci, així com la vostra presència darrera la barra del negoci, servint i atenent als comensals que hi havia a l’establiment.”

I encara segueix: “Que mentre us trobàveu servint uns plats als clients del bar restaurant, us vau adreçar al personal de l’àrea de control administratiu i els hi vau demanar si desitjaven prendre quelcom. Que el personal de l’àrea de control administratiu us va sol·licitar una ampolla d’aigua per emportar que vostè vau lliurar personalment, i que va ser cobrada per la titular del negoci.” Per tot plegat, entre la versió dels uns i dels altres, multa al canto i sense prestació de baixa.

Comentaris (10)

Trending