Sant Jordi 2021: a la caça de la rosa

El compte enrere per la diada finalitza i són moltes les persones que no s’han arriscat a quedar-se sense flor i llibre per a celebrar-la

S’inicia la recta final per a Sant Jordi, amb preparatius a les parades al carrer, vendes de llibres i, sobretot, encomandes de roses. L’any passat, amb l’arribada de la pandèmia, els establiments van haver d’obrir amb molt poca antelació i molta gent es va quedar sense la tan anhelada flor. Enguany, això no ha passat, “molts han tingut por i han fet encomanda amb molta antelació. Sempre han vingut a recollir-la el mateix dia, però les persones no han volgut arriscar-se”, han afirmat des de la floristeria Aqua Nova.

La caça de la rosa, per tant, ha començat. Al 2021 ningú vol quedar-se sense la flor tan característica d’aquesta diada i, els establiments, s’han abastit amb previsió. La xifra ronda, a les botigues on ha tingut accés l’Altaveu, en 2000 roses. A més, tant a Magnòlia com a Marina, han estat d’acord, aquest any el producte ha vingut preciós. Sembla que fins i tot la natura s’ha preparat perquè Sant Jordi surti a la perfecció.

“Que tot l’any sigui Sant Jordi”

Però no es pot oblidar la part principal, perquè en l’intercanvi tradicional de la diada, no hi ha rosa sense llibre. Les places de les parròquies ja es preparen per a acollir les fires i als establiments ja es nota l’afluència de gent. “Que tot l’any sigui Sant Jordi”, comenten de la llibreria la Francesa. Ni ells, ni La llibreria, ni Llibre idees participaran en les parades públiques. Els motius són diversos, però principalment es tracta de precaució per la Covid-19. Qui sí que hi participarà serà La Puça, a la plaça del Poble. “És l’oportunitat per tornar a retrobar-nos amb la gent i sentir l’emoció d’un dia tan maco com aquest”, afirmen.

Preparatius en la plaça del Poble d'Andorra la Vella
Preparatius en la plaça del Poble d'Andorra la Vella

En Andorra la Vella, les parades ja estan muntades a l’espera de què arribin els llibres que les omplin. Escaldes ja té els tres punts repartits i llestos per rebre a la gent. Sant Julià ha programat activitats per divendres i dissabte. I així en totes les parròquies, on l’ambient de Sant Jordi ja està present, amb roses, llibres i il·lusió.

Etiquetes

Comentaris

Trending