Una Rotonda de cap per avall

Les piconadores han començat a perforar el sòl existent fins ara i bona part de la plaça ja està aixecada; els treballs han de durar fins a principi de juliol

El canvi d’imatge de la plaça de la Rotonda ja és un fet. Enretirada del tot la nòria que durant mesos ha ocupat l’espai i n’ha estat el centre d’atenció -per bé o per mal-, després que aquest dilluns es posessin a posar les tanques i les proteccions corresponents i arribessin les piconadores que han de fer la primera part de la feina, justament aquesta part s’ha posat en marxa aquest dimarts.

En efecte, les piconadores ja han aixecat una part notable del sòl de la plaça. L’actual llosat va fora. També s’haurà de retirar de forma momentània l’escultura de Dalí que presideix o, almenys, és un dels grans atractius de la plaça. ‘Noblesse du temps’, que és així com s’anomena l’obra de l’artista empordanès es posarà a resguard mentre durin els treballs però, després, hauria d’ocupar un espai encara més central en el conjunt de l’indret. De fet, l’escultura és un més que notable reclam turístic.

Una màquina piconadora preparant-se per iniciar els treballs a la Rotonda; al fons la grua que acaba de desmuntar la nòria.

Relacionat

La Rotonda canvia la nòria per les tanques, les malles taronja i les piconadores

La reordenació de la plaça, amb un pressupost inicial que supera de llarg els 600.000 euros, ha de suposar un canvi d’imatge important malgrat que conservi una part notable del caràcter actual. En tot cas, les obres haurien d’estar enllestides durant la primera setmana de juliol, quan es preveu que si la mobilitat amb els territoris veïns és més o menys normal i la intensitat dels contagis, de la pandèmia, baixa, hi hauria d’haver un nombre de visitants important al país.

Comentaris (5)

Trending