El ‘rodamón local’ que l’embolica que fa fort

Des de fa algunes setmanes, un home del país conegut per múltiples facetes i incidents, causa aldarulls en el transport públic o, sobretot, en establiments on furta sobretot productes per alimentar-se i si se li reprotxa el seu comportament s’enfronta amb qui sigui

Potser el tenen vist. Petitó, amb un bastó de muntanya i una motxilla a l’esquena que a voltes és gairebé més gran que tot ell. Roda molt a peu. Encara que no sempre. I el poden veure tant al centre del país com en alguna parròquia. A la Massana, per exemple, on s’ha estat molt temps i on no fa pas massa temps hi van localitzar difunta la mare dels seus fills. En fi, un cas social més d’aquells que no se saben com afrontar. Però que les darreres setmanes ha pres una nova dimensió pel comportament reiterat que té l’home.

No fa pas massa temps, potser un parell de mesos, se’l va haver de detenir perquè caminant per l’avinguda Bonaventura Armengol d’Andorra la Vella -si se situen, el vial que més o. menys comença a la Poste i mira cap a Escaldes- no se li va ocórrer res més, un diumenge, que colpejar amb el pal amb el que es recolza a qualsevol persona que trobava per la voravia. Sense cap justificació. Ara, els darrers dies, les últimes dues setmanes, per exemple, a l’home se l’ha hagut de controlar més d’un dia, que no arribar a detenir, perquè embolica la troca tant com pot.

Segurament en no pocs casos la beguda hi té a veure. Però també un comportament segurament lligat a algun trastorn que ni s’afronta ni es cura. Resideix suposadament en una pensió d’Escaldes. I els darrers temps ha muntat altercats tant en busos com en establiments on sense solta ni volta, sense miraments, sense demanar, hi furta. S’endú mercaderies, productes que sovint són per menjar. De fet, era un dels principals sospitosos d’haver escorxat un parell d’anyells que van aparèixer degollats en explotacions ramaderes del país. Però mai s’ha pogut acabar de provar l’autoria de dita ‘activitat’.

PHOTO 2023 05 23 17 52 52
La policia plega trastos aquesta setmanes després d'haver d'anar a controlar l'home que havia provocat un altercat en un supermercat del carrer Prat de la Creu.

En fi, que des de fa unes setmanes, aquest ‘rodamón’ local no té cap altra idea que entrar a establiments hotelers de luxe, a supermercats o a benzineres, i apropiar-se ara d’una ampolla de vi, ara d’unes llaunes de conserves, ara del que sigui. I el fotut del cas, és que quan un empleat, quan un dependent, l’enganxa, si l’enganxa, i l’interpel·la per fer allò que no hauria d’haver fet, s’enfronta al dependent. I no pas de bones maneres.

Que és per aquest motiu que no en poques ocasions els darrers dies, responsables d’establiments de diferent nivell -des d’un supermercat al carrer Prat de la Creu a un hotel de la zona de la plaça de ‘The Cloud’- han hagut d’avisar la policia perquè l’home, a banda de robar, es posava agressiu si se li retreia la seva actitud. Total, anar a posar pau, controlar l’home, prendre nota, una repulsa i a córrer. Fins a la propera botiga on torni a embolicar la troca.

Comentaris (27)

Trending