La ‘resistència’ andorrana i els 5.000 euros d’Aitana i Broncano

L’empresari informàtic Jordà Romera es converteix en protagonista inesperat d’un dels programes televisius de major èxit a l’Estat espanyol en reptar el seu presentador a fer una donació solidària com la que ell oferia durant l’entrevista amb la cantant

‘La Resistencia de Movistar+’ és un dels programes de més èxit en el panorama televisiu espanyol. David Broncano un dels presentadors de moda. Aitana va guanyar una de les edicions del concurs ‘Operación Triunfo’ i avui és una cantant amb milers de seguidors. I Jordà Romera és un empresari informàtic del Principat, que es mou entre Encamp, Andorra la Vella i Aixirivall, i que de tant en tant alça el vol des de l’aeroport de la Seu. Sembla un acudit però no ho és. L’espontaneïtat de Romera en reptar Broncano a oferir cinc mil euros solidaris s’està convertint en viral.

El jove empresari andorrà assistia al programa que s’estava pre-gravant aquest dijous al Teatro Príncipe de la Gran Vía de Madrid. És un fan -“m’agrada i una amiga em va aconseguir entrades”, aclareix- de l’espai que Broncano ha catapultat a l’èxit. Una de les protagonistes del dia era la cantant Aitana. En el marc de l’entrevista que es fa al personatge escollit, el presentador va plantejar una mena de prova-concurs a la guanyadora d’OT. Fer girar una ruleta i si s’aturava en un dels punts verds, el programa faria una donació de 5.000 euros a una causa solidària. (La majoria de zones de la ruleta no donen dret a res i hi ha una casella que comporta un tret elèctric contra l’entrevistat.)

Des de la direcció del programa se li va aclarir al presentador que no eren 5.000, que n’eren només mil. Però Broncano va insistir en els cinc mil i la ruleta començava a rodar. Encara no s’hi havien fet alguns volts quan la cantant catalana va dir que s’oferia a doblar la donació. Que ella posaria 5.000 euros més a banda dels 5.000 als quals es comprometia el programa. De sobte, des del públic, una veu va escridassar. S’afegia a l’aposta, per dir-ho d’alguna manera. Broncano va parar el joc i les càmeres van enfocar cap al públic.

‘Jordà de Andorra’ apareixia en pantalla. “De pasta”, va ironitzar ràpidament algun altre dels assistents com a espectador al programa. Romera va explicar que s’oferia a posar 5.000 euros com els que havia promès Aitana sempre que Broncano n’hi posés 5.000 més de la seva butxaca a banda dels 5.000 que ja havia decidit posar el programa en cas que la ruleta s’aturés en una de les dues caselles verdes. Evidentment, la cantant va forçar perquè la casella solidària fos la triada i d’aquí que, suposadament, s’hauran de destinar 20.000 euros a una causa solidària.

El jove emprenedor del Principat ha explicat que la seva reacció va ser “espontània”, que va veure la possibilitat de “fer una bona obra” i “multiplica la donació per quatre”

L’acord seria que es trobin tots tres -Aitana, Broncano i Romera- i decideixin com i a quina entitat solidària sense afany de lucre o projecte solidari donen els euros que sumin entre els quatre. Per ara, però, ha explicat l’empresari andorrà, no s’ha quedat de cap manera. No hi ha hagut cap trobada més enllà de recollir-li novament les dades que ja constaven en la reserva per poder acudir al programa, que s’ha emès aquesta matinada de dijous a divendres, després d’una petita edició que es fa amb posterioritat a l’enregistrament original.

Romera tornava aquest divendres de Madrid cap a Andorra. I ha explicat que la seva reacció va ser “espontània”, que va veure la possibilitat de “fer una bona obra” i “multiplica la donació per quatre”. Durant el programa va explicar que s’ha fet a si mateix i que no és cap ric. I els seus pares, com també es va rumorejar entre els assistents, tampoc. De fet, durant anys han estat els guardes, els masovers o com se li vulgui dir, del santuari de Meritxell.

“La meva economia i el meu esforç no és gens comparable amb l’esforç que hauran de fer ells dos”, ha comentat sorneguer i alhora satisfet un Romera que s’ha vist sorprès per com de viral s’ha convertit el seu gest durant el programa. Està clar que aquest dijous el més resistent de tots va ser l’espectador andorrà. Això sí, la broma li costarà 5.000 euros.

Etiquetes

Comentaris

Trending