El rei de les passades és tricolor

Adrià Vilanova lidera després de cinc jornades, i malgrat haver jugat un partit menys, la classificació de combinacions amb un company de Segona Divisió: 311 completades de les 353 intentades, un 88% del total

L’estil de l’FC Andorra no ha canviat malgrat l’ascens a Segona Divisió. L’equip tricolor continua apostant per la possessió i pel joc de combinació. I això es nota en les estadístiques. Amb cinc jornades disputades, un dels seus jugadors, Adri Vilanova, lidera la classificació dels millors passadors de LaLiga Smartbank. I això malgrat que ha disputat un partit menys que els seus predecessors.

Segons les estadístiques oficials de la mateixa patronal del futbol professional, el central tricolor acumula un total de 311 passades completades de les 353 intentades. Per tant, una més que el jugador de la Ponferradina Kelechi Nwakali que, això sí, n’ha intentat 360. Per tant, el de Barcelona té el percentatge d’encert més elevat: més del 88%.

Un detall a tenir en compte és el fet que aquesta primera posició Vilanova l’obté malgrat haver disputat únicament quatre dels cinc partits jugats fins ara, un total de 360 minuts -sense comptar els descomptes-. El duel del passat diumenge a Miranda de Ebro no el va poder jugar per culpa d’una lesió al bíceps femoral que encara el tindrà un parell de jornades més aturat.

La lesió al bíceps femoral que ja no el va deixar jugar a Miranda li farà perdre’s un mínim de dos duels més, però tot fa pensar que el capità tricolor lluitarà per recuperar la primera posició en aquest rànquing

En canvi, el jugador de l’equip del Bierzo ha jugat tots cinc encontres. 445 minuts. Per tant, la ràtio de passades per partit és inferior. De fet, Vilanova remarca que, amb l’excepció del dia del Granada, la seva mitjana és de gairebé cent per partit. Casualitats del futbol, una de les d’aquell dia va convertir-se en l’assistència perquè Iván Gil marqués el gol de la victòria contra el conjunt andalús.

Per al central, aquesta dada no és cap sorpresa. Al final, remarca, “ho portem a l’ADN. Som els que construïm des del darrere. La nostra forma de jugar fa que els defenses ens la passem tres o quatre cops entre nosaltres per fer bascular l’equip rival”. En aquest sentit, en el Top 20 de jugadors amb més passades en aquestes primeres cinc jornades hi ha dos tricolors més: Marc Aguado (3er amb 298 completats d’un total de 330) i Diego Alende (5è, amb 281 de 317).

Vilanova recorda que “el míster té una idea molt clara” i té clar que “ens agrada”. De fet, apunta que “tenir la possessió i no anar tota l’estona rere la pilota és el que tot jugador vol”. I avança que “ho seguirem fent així perquè serà la fórmula per tirar endavant”.

Fins i tot malgrat els dubtes dels primers partits, on l’elevada possessió no s’ha transformat en moltes oportunitats de perill. Vilanova vaticina que això canviarà. “L’any passat, amb el pas de les jornades i dels partits ens vam adaptar al ritme i vam ser un equip molt resolutiu i molt gol. Acabarà succeint el mateix”, prediu. Per tant, afirma que “arribaran més ocasions i, també, gols”.

El fet d’estar lesionat les pròximes jornades farà que Vilanova caigui en la classificació. Ara bé, tot fa pensar que, un cop torni a jugar, no trigarà a recuperar el terreny perdut i en situar-se de nou entre els reis de les passades de LaLiga Smartbank. Per cert, una darrera curiositat. Si en el rànquing també entressin els futbolistes de Primera Divisió, només un estaria per davant d’ell: Fran Beltrán, del Celta, amb 315 completades de 337 intents. En el seu cas, igual que Nwakali, amb un partit més jugat.

Comentaris

Trending