El Rei ha tornat (i no pas el Borbó, que també hi era)

Encamp recupera el Carnaval amb la penjada de Sa Majestat Carnestoltes en un acte on polítics comunals, nacionals i internacionals han estat el blanc de les bromes i els gags dels joves de la Comissió de Festes

Dos anys després, el Rei Carnestoltes (bé, aquest cop reina) ha tornat a Encamp. Sa Majestat de la disbauxa i la festa ja penja al mig del poble per remarcar que, aquesta vegada sí, el Carnaval es podrà viure (amb les precaucions sanitàries encara necessàries). I per celebrar-ho, l’acte de la penjada ha comptat amb la participació de bona part de la classe política comunal, nacional i internacional. I aquí ha rebut tothom. També Ordino...

Puntualment, a les dotze del migdia, una potent traca ha donat el tret de sortida al recuperat Carnaval. I la Comissió de Festes ha engegat la representació que ha culminat amb la penjada del ninot que simbolitza la gresca i la diversió que s’allargaran fins Dimecres de Cendra. Els encarregats de presentar tot plegat ha estat el mateix Xavier Espot i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ‘Beni’, amb el seu gat inclòs. I tot en un improvisat vacunòdrom on diferents personatges han desfilat per posar-se la tercera dosi (o la quarta o la catorzena segons qui).

Des d’autoritats comunals, com la mateixa cònsol Laura Mas amb el pertinent cas de construcció (la parròquia afronta novament mesos d’obres amb el nou parc i l’ampliació del complex), a nacionals han visitat l’espai. Tampoc ha faltat el Copríncep episcopal, que ha beneit l’espai i que ha tingut el seu moment de glòria al tram final d’una representació on també han aparegut Novak Djokovic (No vacuna, Jo Covid)  i Fernando Simón.

Abans, més convidats especials. Per un costat el Rei, l’emèrit Juan Carlos de Borbón, que passava pel país per deixar uns diners deixats pels seus amics àrabs. L’acompanyava una dona amb vel que, lògicament, se l’ha hagut de treure. No es pot negar: potser ha passat de massa a poc tapada. Un altre disgust pel monarca ha estat l’intent d’homenatge amb bandera... De nou, ha sortit el color (republicà) que no tocava.

Moment perquè aparegués un republicà de pro, Íñigo Errejón. Ha estat el moment de recordar la polèmica pel discurs de Pere López, al costat del líder de Más País, durant el debat d’investidura. Un tema massa sucós perquè no se li tragués punta al Carnaval encampadà.

I de conseller general... a consellera general. Carine Montaner, acompanyada dels seus incondicionals. I amb Miguel Bosé com a expert que s’ha quedat a mitges a l’hora d’intentar reforçar els seus arguments. Tanta pressió han fet que Vives ha acabat coronant-la reina d’Andorra a canvi de carregar-se el Copríncep francès. Ha durat poc, però. Conxita Marsol l’ha destronat per la via ràpida i trabucaire. La revenja dels seguidors de la parlamentària laurediana ha acabat convertint la cònsol major de la capital en reina... del Carnaval.

En la reina Carnestoltes penjada al mig de l’avinguda durant els pròxims dies. Amb més actes, entre els quals el Judici dels Contrabandistes i el Ball de l’Ossa. Justament, els joves encampandans han recordat la polèmica amb l’Associació de la Cultura Popular d’Ordino. “Ordinenc el qui no boti” i càntics similars també s’han pogut escoltar.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending