La ‘redempció’ ecològica de Joan Verdú i Cande Moreno

Gran part dels esportistes de la FAE, inclosos els dos expedientats, han participat en la jornada de neteja que Ensisa ha promogut a les pistes de Soldeu en el Dia Mundial del Medi Ambient

Sens voler-ho han estat, en certa manera, protagonistes. Joan Verdú i Candela Moreno han participat aquest divendres juntament amb bona part dels integrants de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) en la jornada de neteja de les pistes de Soldeu que ha organitzat Ensisa en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient. L’empresa canillenca que gestiona les estacions de la parròquia ja fa anys que acabada la temporada fa un dia de neteja col·lectiva.

Els treballadors d’Ensisa han acudit a netejar els tres sectors del domini esquiable canillenc. Això és, Canillo, Soldeu i el Tarter. Ha estat a Soldeu on han agafat el sac de deixalles els components dels equips nacionals de la federació, els esquiadors EEBE U19 i el cos tècnic de la FAE. Segons un comunicat de l’ens federatiu, enguany els components de la FAE s’han afegit a la jornada de neteja “en el marc d’una bona col·laboració entre la Federació i l’estació, que cedeix habitualment les seves pistes, i sempre en les millors condicions possibles, perquè els esquiadors continuïn amb les respectives preparacions”.

Verdú i Moreno, que han participat al costat d’altres companys a l’acte de conscienciació mediambiental, no s’han escapat d’algunes bromes i comentaris, sempre de bon humor, d’altres participants en la recollida de brossa a la muntanya. Tots dos van rebre fa unes setmanes la comunicació per part de Govern i la FAE de perdre una part de la beca que reben com a esportistes d’alt nivell per l’afer de la festa d’Aixirivall en ple confinament. D’aquí que alguns demanessin a dos dels esquiadors més destacats del país si anar a collir deixalles formava part de la redempció.

recollida
Posat d'esquena d'alguns integrants de la FAE durant la recollida. | GRANDVALIRA

Sia com vulgui, la FAE no s’ha volgut deixar ni un dels ‘seus’ participants a la jornada de neteja. Àxel Esteve, Joan Verdú, Mati Vargas, Kevin Courrieu, Àlex Rius, Xavi Cornella, Bartumeu Gabriel, Cande Moreno per part de l’equip nacional; Albert Torres, Roger Bartumeu, Ty Acosta, Robert Ferrari, Xènia Rodríguez, Jessica Núñez, Iria Medina, Jordina Caminal, Lluís Torres, Joel Fonseca, Aritz Álvarez, Jaume Núñez i Iu Escabrós per part dels equips EEBE; i Fred Beauviel, Nico Belcredi, Yago Antes, Pol Ferrer, Josh Alayrach, Víctor Gómez, Nil Ruiz, Didac González, Roger Vidosa i Xoque Bellsolà per part de l’equip de tècnics. Cada persona ha disposat de la seva bossa de fem per anar recollint la brossa i baixant les pistes a peu.

Comentaris

Trending