Qui és el millor gruista d’Andorra?

A la fira multisectorial d’Encamp s’està celebrant un concurs per conèixer la persona que maneja amb més destresa aquesta maquinària

Manejar una grua és gairebé un art. Són màquines complicades que necessiten molta destresa, pràctica i professionalitat. A Enfira’t, a Encamp, han decidit trobar la persona que millor sap conduir una grua en una prova de precisió que no és fàcil, i que posarà en marxa totes les habilitats d’aquells que s’atreveixen a portar-la a terme. Ha estat iniciativa d’una de les empreses de la fira multisectorial, i tindrà lloc fins al diumenge a les 14:00 h al parc de l’Ossa.

Aquest dissabte al matí el concurs al millor gruista comptava amb sis inscrits. Malgrat això, des d’Euro Grues, l’empresa que ha pres la iniciativa, han assegurat que continuen admetent candidatures i esperant que la gent s’animi. Per descomptat, cal demostrar que es tenen els permisos i els coneixements necessaris per poder manejar la grua sense suposar cap perill per ells mateixos i pels visitants de la fira.

Un cop es passa el filtre inicial, sols queda realitzar la prova. Tot aquell que arriba a la fira, a la secció destinada a la construcció, ubicada a l’antic Prat Gran, pot veure com es realitza en directe. Es tracta de posar en pràctica la precisió dels participants, que han de moure un bloc de formigó per tal de traslladar uns cons ubicats al terra de forma que quedin al lloc que se’ls ha indicat. Per suposat, sense tombar-los ni passar-se de la ratlla. Han de quedar al lloc exacte.

“És com una mini gimcana on el temps es cronometra i la penalització, si es cometen errors, resten punts”, ha explicat el conseller de Reactivació Econòmica. Tenint en compte aquesta puntuació, el diumenge es farà recompte i s’escollirà aquella persona que millor sàpiga manejar una grua de tota Andorra.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending