Qüestió de drets

Aficionats lamenten que les televisions franceses capin l’emissió a Andorra dels partits del Mundial de futbol femení, fet que fa que no tot el campionat es pugui gaudir al Principat´

El futbol femení ha guanyat interès els darrers anys. I això fa, per exemple, que el Mundial que ara s’està disputant a Nova Zelanda sigui seguit per un nombre elevat d’aficionats, més quan arriba a la fase decisiva -s’estan disputant els quarts de final-. A Andorra, però, la cosa és més complicada. Alguns televidents han vist com, quan han volgut posar els partits via la televisió francesa que té els drets, s’han quedat amb la mel als llavis. Per qüestió de drets, l’emissió està capada.

Aquest matí s’està disputant el darrer partit de quarts, entre Anglaterra i Colòmbia -per cert, per si els interessa, en el de matinada Austràlia ha superat França-. I qui l’ha volgut posar s’ha trobat amb la desagradable sorpresa d’una pantalla en negre.

Tot just un missatge. En català, això sí. “France 3 no pot emetre aquest esdeveniment a Andorra”, diu. Segurament posat per Andorra Telecom, que és qui distribueix el senyal tant en format TDT com per internet.

El que queda clar és que tot es tracta d’un problema de drets. La televisió gal·la els té, sí, però només per retransmetre els partits al país veí. Per tant, per molts acords que existeixin amb Andorra, al Principat no pot compartir el senyal. I, per tant, toca buscar altres vies per seguir el partit.

El mateix havia succeït una estona abans amb el duel entre australianes i franceses. En aquest cas, l’emetia France 2 i també apareixia el mateix missatge. Ara bé, en aquest cas, hi havia una alternativa. El partit sí que s’ha pogut veure per Teledeporte. En aquest cas, aquí no s’ha restringit l’emissió.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending