“Què passaria si tanqués Naturland?”

A la reunió de poble de Sant Julià de Lòria es detalla que s'haurien de pagar vuit milions al banc i set al comú lauredià

Comentaris

La part final de la reunió de poble del tercer any de mandat de la majoria comunal de Sant Julià de Lòria, ha estat destinada a les preguntes per part dels assistents. La primera ha fet esment a les conseqüència d'un eventual tancament de Naturland. 

Una de les preguntes ha estat sobre què passaria si tanqués Naturland. L'economista Toni Bisbal de Crowe Andorra, ha indicat que caldria pagar els deutes que hi ha amb els bancs de vuit milions i els que hi hagi amb els proveïdors. Això afectaria les finances del comú ja que la societat ha de pagar set milions al comú. Per Majoral hi ha la part social ja que hi treballen de manera fixa 50 persones i en deteminades èpoques hi ha 150 treballadors.

Un dels assistents s'ha interessat pels objectius de l'Espai Rocacorba. El cònsol ha dit que és acabar amb el risc d'inundació i fomentar el factor social que era inexistent a la zona per la manca d'espai públic. "La plaça té una superfície semblant a la de la Germandat" i l'espai dona accessibilitat entre l'avinguda Rocafort i la Verge de Canòlich.

Els treballs de reforma del Centre Cultural i de Congressos Lauredià també han estat objecte de debat. Majoral ha avançat que s'haurà de refer la façana del que es desmuntarà i es canviarà. "Tornarem a ser capdavanters en cultura", ha dit Majoral. Ha reiterat que durant el primer trimestre de l'any vinent estaran llestes les obres.

També s'ha tractat el tema de la grua instal·lada a la plaça Major per una obra d'una vivenda unifamiliar.  Una assistent ha demanat el motiu pel qual la grua no es va instal·lar a l'altre costat de la plaça. Majoral ha dit que fins fa poc aquell terreny no era propietat del comú i que, per tant, no es podia posar allà. Majoral ha dit que l'aparell es traslladarà a un altre lloc.

No  volem que Sant Julià sigui un Manhattan”

Les motos de trial pels camins d'Auvinyà o Juberri, o la construcció d'una benzinera a la zona de la Borda de l'Huguet. Aquest darrer punt ha provocat una contundent intervenció per part d'una assistent que s'ha mostrat, amb vehemència, totalment contrària al projecte. Un veí del Solà, pròxim a la futura gasolinera, ha dit que és un projecte il·legal. Una veina ha subratllat que "no volem que Sant Julià sigui un Manhattan".

Comentaris (17)

Trending