Quan ‘estrelles del motor’ treuen pit de fer allò que està prohibit

Indignació amb pilots com Fabio Quartararo i Dani Sordo per passejar-se amb moto per Tristaina, on la normativa comunal impedeix circular-hi amb vehicles motoritzats

Que llueixin de país, de paratges naturals andorrans, està d’allò més bé. Que llueixin de fer allò que està prohibit molesta una mica més. I aquest és el cas de l’excursió amb moto que pilots com el campió de MotoGP Fabio Quartararo o l’automobilista Dani Sordo han dut a terme, com a mínim, al circ de Tristaina. Una excursió que han publicitat per les seves xarxes socials personals i que ha generat cert enrenou.

Quartararo i Sordo, acompanyats per exemple per un pilot local com Xavi España -funcionari de duanes-, destaquen com de bé s’ho passen pujant i baixant pels camins del paratge ordinenc. Per cert, Reserva de la Biosfera. I treuen pit de com d’impressionant és el paisatge. A les seves xarxes mateix, alguns usuaris ja han advertit que no era de bon grat que pilots professionals com els citats publicitin activitats de dubtosa legalitat.

363502412 119796707851375 7660336034836430113 n
Els pilots immortalitzant el moment.

En l’article 9 de l’esmentada ordinació s’hi diu que queda prohibida la circulació de vehicles motoritzats en tot un seguit de camins. La llista és notable, i inclou “tots els camins de Tristaina”. Certament, també hi ha una llarga llista d’excepcions. Però no sembla que l’activitat que van anar a fer Quartararo , Sordo o España es pugui encaixar en cap d’elles. De fet, els pilots expliquen que han anat a entrenar i a passar-ho bé. Ni activitat autoritzada ni res de semblant.

Amb les evidències clares, caldrà veure ara com actuen les autoritats comunals ordinenques. I si hi ha l’obertura d’alguna mena d’expedient. O com a mínim això és el que plantegen altres ciutadans i residents, que deixen clar que si Ordino és Reserva de la Biosfera ho és per tot i per a tots. Per molts títols i curses guanyades que tinguin en els seus currículums.

Comentaris (41)

Trending